Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλλιθέα: Νέο βίντεο από την ισχυρή έκρηξη βόμβας - Κινδυνέψαν οι κάτοικοι της γειτονιάς

Καλλιθέα: Νέο βίντεο από την ισχυρή έκρηξη βόμβας – Κινδυνέψαν οι κάτοικοι της γειτονιάς

Διαλυμένες μπαλκονόπορτες και γυαλιά από σπασμένα τζάμια πάνω στα κρεβάτια

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την ισχυρή έκρηξη βόμβας στην οδό Αλέξανδρου Πάντου στην Καλλιθέα.

Το νέο βίντεο που παρουσίασε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δείχνει το μέγεθος της καταστροφής υπέστησαν οι πολυκατοικίες στη γειτονία.

Διαλυμένο υπνοδωμάτιο

Πρόκειται για ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένοικος διαμερίσματος 2ου ορόφου σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από την κάβα που ήταν ο στόχος των βομβιστών.

Όπως φαίνεται στις εικόνες ο άνθρωπος από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε αφού η μπαλκονόπορτα ολοσχερώς από την έκρηξη και τα γυαλιά από τη τζαμαρία έπεσαν πάνω στο κρεβάτι που κοιμόταν.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το MEGA

Ο κάτοικος, όπως φαίνεται στο βίντεο, έχει βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του λίγα λεπτά μετά την έκρηξη και το τοπίο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Μεγάλες καταστροφές

Από το ωστικό κύμα της έκρηξη που ακούστηκε μέχρι τον Ταύρο, έσπασαν τζάμια έως και τον 5ο όροφο πολυκατοικιών, κατέρρευσαν οροφές στο εσωτερικό σπιτιών, 8 αυτοκίνητα διαλύθηκαν, δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η βόμβα είχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και συγκεκριμένα δυναμίτιδας.

«Ένας θόρυβος εκκωφαντικός μάς πέταξε από τα κρεβάτια, μας σήκωσε στον αέρα» ανέφεραν κάτοικοι στην οδό Αλ. Πάντου.

Με φαράσια, σκούπες και κουβάδες απομακρύνουν τα σπασμένα. Άλλοι κοιτούν τις περιουσίες τους με απόγνωση και δάκρυα στα μάτια.

Η κάμερα κατέγραψε τους βομβιστές;

Σε βίντεο που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας φαίνονται δύο άτομα που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα. Περνούν από το στενό στις 03:01 τα ξημερώματα. Εικάζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης. Πλησιάζουν την κάβα και μέσα σε δευτερόλεπτα ο συνεπιβάτης αφήνει τη βόμβα η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή. Αμέσως μετά εξαφανίζονται.

Αδιαφορούν για τις όποιες συνέπειες του χτυπήματος και θέλουν να στείλουν ένα εκρηκτικό μήνυμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA από κάμερα ασφαλείας, διακρίνονται πολίτες να βγαίνουν σοκαρισμένοι από τα σπίτια τους.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο σημείο καταφθάνουν αστυνομικοί. Με φακούς στα χέρια ελέγχουν εάν υπάρχουν πολίτες μέσα στα αυτοκίνητα. Προσπαθούν να καθησυχάσουν τους κατοίκους.

«Όλα τα διαμερίσματα έχουν πάθει ζημιά. Τα τζάμια, η πολυκατοικία, όλα και είναι η δεύτερη φορά».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες και μαρτυρίες. Για κατάθεση έχει κληθεί και ο ιδιοκτήτης της κάβας ο οποίος διατηρεί  νυχτερινό κέντρο στην περιοχή και δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρήσεις του γίνονται στόχος.

Το 2010 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τρία μασούρια δυναμίτιδας έξω από το νυχτερινό του κέντρο επί της Λαγουμιτζή, ενώ το 2019 είχε πέσει θύμα διάρρηξης με τους δράστες να αρπάζουν χρηματοκιβώτιο και να φεύγουν με χρυσή λεία.

Η δίωξη εκβιαστών ψάχνει τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης και ερευνά εάν βρίσκονται πίσω από το χτύπημα κυκλώματα που έχουν να κάνουν με νοθευμένα ποτά και καύσιμα.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024