Το «παρών» σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό Final-4 θα δώσει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού! Με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη, με πέντε γκολ (τρία η Σιούτη), τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν με 14-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στη Βάρη, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και προκρίθηκαν πανάξια στο Final-4.
Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με 6-1, 7-2 και με εξαίρεση το τρίτο οκτάλεπτο, κυριάρχησαν απόλυτα κόντρα στον ΝΟΒ, φτάνοντας στη νίκη στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, με την οποία «σφράγισαν» το εισιτήριο για την τελική φάση του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.
Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός, με «πέντε στα πέντε», τερματίζει οριστικά στην πρώτη θέση του ομίλου του (απομένει η 6η αγωνιστική), κλείνοντας και μαθηματικά θέση για το Final-4, ένα ακόμα στην ιστορία του. Έτσι, στα τέλη του Απριλίου, ο Θρύλος, με όνειρα και φιλοδοξίες, θα διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και τέταρτο Champions League!
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-0, με δύο γκολ της Ξενάκη (5:14, 2:23) και ένα της Ελ. Πλευρίτου (3:56). Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 3-1, όμως η Ξενάκη είχε την «απάντηση», διαμορφώνοντας το 4-1 της πρώτης περιόδου, σκοράροντας το τρίτο της τέρμα, στο 1:46. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, τα κορίτσια του Θρύλου διατήρησαν τον υψηλό τους ρυθμό, με την Σάντα να κάνει το 5-1, στο 4:11 και την Ελευθεριάδου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (3:04), να ανεβάζει τη διαφορά στο +5 (1-6). Οι γηπεδούχες μείωσαν ξανά (2-6), αλλά η Β. Πλευρίτου «βρήκε» δίχτυα (0:08), για το 7-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν νωθρά στο τρίτο οκτάλεπτο και δέχθηκαν τρία διαδοχικά γκολ από τον ΝΟΒ, ο οποίος πλησίασε στο -2 (5-7). Η Ξενάκη, ωστόσο, έβαλε «στοπ» στο σερί του ΝΟ Βουλιαγμένης και έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (5-8) στον Ολυμπιακό, στο 2:11. Η Σιούτη διατήρησε το +3 (6-9), με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (0:12), με τη Βουλιαγμένη να μειώνει και πάλι (7-9). Ωστόσο, η Ξενάκη, με απίστευτο γκολ από το κέντρο, από τη σέντρα (0:01), «έγραψε» το 10-7 της τρίτης περιόδου! Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Σιούτη, με το τρίτο της γκολ (0:25), «υπέγραψε» τη νίκη (9-14)-πρόκριση του Θρύλου στο Final-4 του Champions League!
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
«Τέθηκε στο αρχείο» η έρευνα για την αμοιβή του Τονί Εστανγκέ καθώς αποδείχθηκε πως οι υποψίες οφείλονταν σε «νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα».
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.