Το «παρών» σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό Final-4 θα δώσει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού! Με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη, με πέντε γκολ (τρία η Σιούτη), τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν με 14-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στη Βάρη, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και προκρίθηκαν πανάξια στο Final-4.
Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με 6-1, 7-2 και με εξαίρεση το τρίτο οκτάλεπτο, κυριάρχησαν απόλυτα κόντρα στον ΝΟΒ, φτάνοντας στη νίκη στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, με την οποία «σφράγισαν» το εισιτήριο για την τελική φάση του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.
Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός, με «πέντε στα πέντε», τερματίζει οριστικά στην πρώτη θέση του ομίλου του (απομένει η 6η αγωνιστική), κλείνοντας και μαθηματικά θέση για το Final-4, ένα ακόμα στην ιστορία του. Έτσι, στα τέλη του Απριλίου, ο Θρύλος, με όνειρα και φιλοδοξίες, θα διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και τέταρτο Champions League!
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-0, με δύο γκολ της Ξενάκη (5:14, 2:23) και ένα της Ελ. Πλευρίτου (3:56). Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 3-1, όμως η Ξενάκη είχε την «απάντηση», διαμορφώνοντας το 4-1 της πρώτης περιόδου, σκοράροντας το τρίτο της τέρμα, στο 1:46. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, τα κορίτσια του Θρύλου διατήρησαν τον υψηλό τους ρυθμό, με την Σάντα να κάνει το 5-1, στο 4:11 και την Ελευθεριάδου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (3:04), να ανεβάζει τη διαφορά στο +5 (1-6). Οι γηπεδούχες μείωσαν ξανά (2-6), αλλά η Β. Πλευρίτου «βρήκε» δίχτυα (0:08), για το 7-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν νωθρά στο τρίτο οκτάλεπτο και δέχθηκαν τρία διαδοχικά γκολ από τον ΝΟΒ, ο οποίος πλησίασε στο -2 (5-7). Η Ξενάκη, ωστόσο, έβαλε «στοπ» στο σερί του ΝΟ Βουλιαγμένης και έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (5-8) στον Ολυμπιακό, στο 2:11. Η Σιούτη διατήρησε το +3 (6-9), με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (0:12), με τη Βουλιαγμένη να μειώνει και πάλι (7-9). Ωστόσο, η Ξενάκη, με απίστευτο γκολ από το κέντρο, από τη σέντρα (0:01), «έγραψε» το 10-7 της τρίτης περιόδου! Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Σιούτη, με το τρίτο της γκολ (0:25), «υπέγραψε» τη νίκη (9-14)-πρόκριση του Θρύλου στο Final-4 του Champions League!
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ουτρέχτη – Γκενκ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ουτρέχτη – Γκενκ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρόμα – Στουτγκάρδη για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.