Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Έτοιμος να ανοίξει νέο κύκλο στο γυναικείο βόλεϊ

Ολυμπιακός: Έτοιμος να ανοίξει νέο κύκλο στο γυναικείο βόλεϊ

Οι Ερυθρόλευκες προχωρούν με ηρεμία έχοντας διώξει τα σύννεφα και βάζοντας τις βάσεις για νέες επιτυχίες.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, η διοίκηση του Ολυμπιακού προχώρησε σε μια γενναία απόφαση. Επέλεξε να εμπιστευθεί για μια ακόμη σεζόν τον Ιταλό προπονητή Λορέντσο Μιτσέλι, αλλά να γυρίσει σελίδα και να αλλάξει το ρόστερ.

Δηλαδή, να βάλει τέλος στη συνεργασία με δύο εμβληματικές αθλήτριες των Ερυθρόλευκων, τη Στέλλα Χριστοδούλου (πάσα) και την Κατερίνα Γιώτα (κεντρική). Και το έκαναν αυτό οι αρμόδιοι, έχοντας καταλήξει στην εκτίμηση πως ο κύκλος των δύο κοριτσιών έκλεισε, οπότε χρειαζόταν να ανοίξει ένας νέος. Ασφαλώς και τις ευχαρίστησαν για όσα πρόσφεραν στον Ρέντη.

Μήνες μετά, ωστόσο, η πορεία του κόκκινου βόλεϊ στις γυναίκες, δικαιώνει εκείνη την απόφαση.

Κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε με το σπαθί του και απόλυτα δίκαια τη συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής στο Λουτράκι, με δεδομένο πως απέκλεισε τον Παναθηναϊκό (3-1). Ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει; Την ΑΕΚ. Θα παίξει δε κόντρα σε ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του, αφού στην Ενωση αγωνίζεται πλέον η Γιώτα, ύστερα από 10 χρόνια στο Λιμάνι και συνολικά 14 (!) τίτλους: επτά πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και ένα Τσάλεντζ Καπ. Στην ΑΕΚ εξάλλου παίζουν άλλες δύο πρώην ερυθρόλευκες, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και η Σοφία Κοσμά, αλλά αυτό μοιάζει κάτι σύνηθες με τις Ελληνίδες παίκτριες.

Επιστροφή στον ημιτελικό: γιατί νίκησε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό; Απλά, ο Μιτσέλι έχει δημιουργήσει ένα σφιχτό σύνολο, μια γερή ομάδα κι ας μην είχε το υψηλό μπάτζετ των Πρασίνων. Αντίθετα ο Καλμαζίδης (παρεμπιπτόντως, αμέσως μετά το τέλος, άρχισαν οι διαρροές από το Τριφύλλι πως αποχωρεί γιατί έχασε και τα αποδυτήρια!), δεν ευτύχησε να δει την ομάδα του να παίζει καλά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και οι μεταπτώσεις της είναι απίστευτες. Ποια ηγείται του Ολυμπιακού; Η μπόμπερ Μίλιτσα Κούμπουρα. Μια παίκτρια με δυνατά καρφιά και εκτός των άλλων, η …εξτρά ξένη της ομάδας, γιατί πολύ απλά παντρεύτηκε Ελληνα και εδώ και λίγο διάστημα αγωνίζεται ως Ελληνίδα.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διαθέτει την καταπληκτική κεντρική Μπιάνκα Φαριόλ, ένα κορίτσι 22 ετών από την Αργεντινή που πέρυσι ήταν η κορυφαία μπλοκέρ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η δε Νίζετιχ που ήρθε από την ΑΕΚ κάνει καλές εμφανίσεις, ενώ η Μαριαλένα Αρτακιανού δικαιώνει όσους επέμεναν πως αυτή θα έπρεπε να διαδεχθεί στη θέση λίμπερο την Αρέτα Κονόμη.

Κάπως έτσι, έχοντας και τις σταθερές Μλεϊνκοβα (ακραία) και Καράρο (πάσα), οι Ερυθρόλευκες βλέπουν πως προχωρούν με ηρεμία έχοντας διώξει τα σύννεφα και βάζοντας τις βάσεις για νέες επιτυχίες. Το ματς με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής, ο πρώτος τελικός μιας νέας ομάδας, ασφαλώς και θα δείξει πολλά για το μέλλον.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024