Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαχάβι – Πέτκοβιτς: Δύο φορ που έκαναν μεγάλη ζημιά

Ζαχάβι – Πέτκοβιτς: Δύο φορ που έκαναν μεγάλη ζημιά

Δύο σέντερ φορ, ισάριθμες ιστορίες, τέσσερα γκολ. ‘Η για να ειπωθεί διαφορετικά, δύο από τους λόγους που ηττήθηκαν στα πρώτα ματς των «16» του Κόνφερενς Λιγκ ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Αναμετρήσεις με θέα τα προημιτελικά του Κόνφερενς. Που όμως άφησαν την ίδια πικρή γεύση. Γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε για τον Ολυμπιακού ούτε για τον ΠΑΟΚ. Κι ας είχαν αμφότερες οι ελληνικές ομάδες ελπίδες πριν από την έναρξη των σημαντικών ραντεβού. Τη ζημιά δε, την έκαναν δύο ποδοσφαιριστές …σεσημασμένοι σκόρερ.

Οι κεντρικοί επιθετικοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πώς μπορείς να αγνοήσεις τον Εράν Ζαχάβι και τον Μπρούνο Πέτκοβιτς; Ωρες ώρες γνωρίζεις από πού θα έρθει το …κακό και δείχνεις πως δεν μπορείς να το αποφύγεις. Συνέβη με τους Ερυθρόλευκους και τον Δικέφαλο. Κυρίως το είδαμε αυτό επειδή οι αμυντικοί των ομάδων έκαναν λάθη που ορισμένες φορές έμοιαζαν παιδαριώδη. Σαν πρωτόπειροι. Λες και μιλούσαμε για ματς-καρμπόν.

Ο Εράν Ζαχάβι, ποδοσφαιριστής που σε λίγους μήνες κλείνει τα 37 του χρόνια, δείχνει να διάγει δεύτερη νεότητα. Η επιτομή του ικανού σέντερ φορ, δεχόταν τις ασίστ και έβρισκε δίχτυα. Με τη μία!

Γιατί γνώριζε πώς να παίρνει κατάλληλες θέσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη και κάπως έτσι έβαλε δύο γκολ. Εκμεταλλεύτηκε λάθος του Εσε στο 0-1 και στο δεύτερο γκολ την αδυναμία του Ροντινέι να σταματήσει από τη δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού τον Μίλσον. Με το Νο 7 στην πλάτη ο Ζαχάβι, συνέχισε το καλό σερί που έχει απέναντι σε ελληνικές ομάδες.

Αξιόλογος σέντερ φορ, έκανε και πέρασμα από την Ιταλία τη διετία ’11-’13 παίζοντας με την Παλέρμο, ενώ έχει 34 γκολ σε 73 παρουσίες με την εθνική Ισραήλ. Χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω για τη διάρκεια στην απόδοσή του και πως μολονότι τα χρόνια περνούν, δεν ξεχνά την τέχνη του γκολ;

Οσον αφορά στον Μπρούνο Πέτκοβιτς, επιθετικός διαφορετικού στυλ από τον Ζαχάβι. Κοντά δέκα πόντους ψηλότερος (1.93 μ.), άρα πιο βαρύς, ένας κλασικός κυνηγός περιοχής. Εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των μπακ του ΠΑΟΚ που τον έχαναν από τα μάτια τους κι ας μην είναι ο Κροάτης τόσο γρήγορος. Απέναντι στους δυσκίνητους (το βράδυ της Πέμπτης ) οπισθοφύλακες του Λουτσέσκου, όμως, έμοιαζε με σπρίντερ ο Πέτκοβιτς. Στο πρώτο ημίχρονο γύρισε άτσαλα τη μπάλα ο Οτο, με διπλή προσπάθεια το γκολ από τον στράικερ που νίκησε τον Κοτάρσκι.

Και στο δεύτερο 45λεπτο, ο ποδοσφαιριστής των 34 συμμετοχών με την εθνική Κροατίας και των 10 γκολ, ευστόχησε ξανά όταν είδε την ασίστ να προσπερνά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Κι αυτός δοκίμασε στην Ιταλία, αγωνίστηκε στις Κατάνια, Βαρέζε και Μπολόνια (μεταξύ άλλων) , προτού ενταχθεί στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σκοράρει ανελλιπώς από το 2019 και εντεύθεν.

Δύο σέντερ φορ, ισάριθμες ιστορίες, τέσσερα γκολ. ‘Η για να ειπωθεί διαφορετικά, δύο από τους λόγους που ηττήθηκαν στα πρώτα ματς των «16» του Κόνφερενς Λιγκ ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024