Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η περηφάνεια του Γουόκαπ

Η περηφάνεια του Γουόκαπ

Η δικαίωση του Τεξανού από τους συμπαίκτες του

«Ερχόμενος εδώ, ήξερα πως τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν ήταν σούπερ επιτυχημένη ομάδα, αλλά αμέσως κατάλαβα ποια είναι τα στάνταρ, κι αυτά είναι το Final Four. Έχουν κατακτήσει τη Euroleague, θέλουν πάντα να λάμπουν. Το να είσαι μέρους αυτού, αυτών των υψηλών προσδοκιών είναι υπέροχο. Τώρα είμαστε σε άλλο επίπεδο, είμαστε μια αγέλη πεινασμένων σκυλιών».

Δηλώσεις του Τόμας Γουόκαπ σε συνέντευξή του στην Ευρωλίγκα το Δεκέμβριο του 2022.

«Μιλώντας με τον ΜακΚίσικ είμαστε ακόμα πιο πεινασμένα σκυλιά. Μετά το Final Four ήταν λίγο δύσκολο συναισθηματικά, δεν μπορώ να πώ ότι επιστρέψαμε αμέσως. Ήμασταν τόσο κοντά να πετύχουμε κάτι σπουδαίο που δουλεύουμε για δύο χρόνια. Δεν μπορώ να πω αν το αξίζαμε. Αν το αξίζαμε θα σκοράραμε ένα καλάθι και θα το κερδίζαμε, αλλά έγινε ό,τι έγινε. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω να το αλλάξουμε αλλά μας έδωσε κίνητρο».

Εκ νέου δηλώσεις του Τεξανού γκάρντ μετά τον πρώτο τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιούνιο.

Αν κοίταγε κανείς τον πάγκο με τους τραυματίες (απόντες) του Ολυμπιακού θα διέκρινε ιδιαίτερα το χαμόγελο του Τόμας Γουόκαπ για την απόδοση των πρωταθλητών απέναντι σε μια εξαιρετική ιταλική ομάδα μόνιμη θαμώνα της πρώτης τετράδας από την αρχή της σεζόν.

Με μέσο όρο πόντων 80.3 σε κάθε παιχνίδι ενώ τώρα αγκομάχησε να φτάσει στους 69 και έζησε και αυτή (όπως και η Μονακό στο τελευταίο φάιναλ φορ) ένα εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο (20-5 για τους γηπεδούχους).

Ο Λούκα Μπάνκι είδε τους παίκτες του να σημειώνουν σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο μόλις ένα καλάθι του Σεγκέλια και αυτό (κανονικά) δεν μέτραγε ! Καθώς είχε γίνει νωρίτερα το φάουλ στο Γεωργιανό άσο. Τους είδε να έχουν σε αυτή την περίοδο 1/12 δίποντα και 0/6 τρίποντα μαζί με 6 λάθη (ενώ είχαν μόλις 2 σε ολόκληρο πρώτο ημίχρονο) και 0 ασίστ.

«Ναι μπορεί να χάσαμε και εμείς το μυαλό μας αλλά με τέτοια επιθετική άμυνα που έπαιξε ο αντίπαλός μας ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθουμε. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτική» είπε με θαυμασμό ο τεχνικός της Βίρτους Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου.

Ο ομόλογος του, Γιώργος Μπαρτζώκας, αρκετά λεπτά νωρίτερα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ακριβώς αυτό προσπάθησε να θυμίσει απλά στους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Ότι οι πρωταθλητές διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και όπως σωστά επισήμανε ο MVP του αγώνα ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου μετά τη λήξη:

«Στο πρώτο μέρος επιτρέψαμε στη Μπολόνια να κάνει… προπόνηση. Τους επιτρέψαμε να βγαίνουν plays, να παίρνουν θέσεις και να μην πιέζονται. Τον αντίπαλο αν τον βγάλεις έστω και λίγο από τη θέση του, θα πάρει σουτ υπό κακές προϋποθέσεις. Μια ομάδα, όπως η Βίρτους, με επιθετικό ταλέντο αν την αφήσεις να παίξει όπως θέλει θα σε τιμωρήσει. Έπρεπε να βγάλουμε παραπάνω ενέργεια και το κάναμε».

Ακριβώς αυτό συνέβη από το τρίτο δεκάλεπτο, και ο Τόμας Γουόκαπ καμάρωνε από τον πάγκο τα «πεινασμένα σκυλιά». Και για το πόσο είναι και ο ίδιος, απλά να αναφέρουμε ότι είχε ζητήσει να παίξει αν και το πόδι του ήταν πρησμένο ακόμα (από το διάστρεμμα β’ βαθμού που αποκόμισε στο Περιστέρι) !

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024