Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο θρίαμβος της θέλησης

Ο θρίαμβος της θέλησης

Ο Ολυμπιακός νίκησε πρώτα τα προβλήματά του κι εν συνεχεία και τη Βίρτους

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε λαβωμένος στο ΣΕΦ απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια αλλά κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη κόντρα στους Ιταλούς, η οποία δίνει κι ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς το Γουόκαπ, τον Μιλουτίνοφ και τον Λαρεντζάκη ενώ πάτησαν παρκέ χωρίς να είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας Γκος και Μήτρου Λονγκ.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσει κάποιος ότι λίγο πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους από τους Ιταλούς, τότε καταλαβαίνει πόσο δύσκολο ήταν τελικά αυτό που πέτυχε η ομάδα του Πειραιά.

Για την ακρίβεια, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο και τέλος καλό όλα καλά για τον Ολυμπιακό, που τώρα μπορεί να σκεφτεί τον πολύ μεγάλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ένας αγώνας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την είσοδο των «ερυθρόλευκων» στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας κάτι που δίνει στον συγκεκριμένο αγώνα και τον χαρακτήρα «τελικού», όχι μόνο βεβαίως για τους πειραιώτες αλλά και για τους «πράσινους».

Αυτό το παιχνίδι είναι όμως την επόμενη εβδομάδα κι αυτό που μετράει τώρα είναι η νίκη που πέτυχε η ομάδα του λιμανιού κόντρα στη Βίρτους.

Και δεν ήταν απλά μια νίκη αλλά επί της ουσίας μιλάμε για τον θρίαμβο της θέλησης. Της θέλησης μιας ομάδας να νικήσει πρώτα απ’ όλα τα προβλήματα της κι εν συνεχεία την αντίπαλό της.

Και ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα το έκανε και αυτό, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Και το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, με άμυνα που έλιωσε την Βίρτους στο τρίτο δεκάλεπτο και την άφησε στους πέντε πόντους, εκ των οποίων οι τρεις ήταν με βολές. Ένα καλάθι πέτυχε η ιταλική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, αυτό του Σενγκέλια, 35 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Αυτό και μόνο δίνει την «απάντηση» για τον τρόπο κυριαρχίας του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, με την άμυνα να δίνει τελικά τη λύση και τη νίκη. Η Μπολόνια έμεινε στους 69 πόντους και όλοι οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με μπροστάρη τον Κώστα Παπανικολάου πήραν ένα παράσημο για την προσπάθεια που έκαναν, ειδικά στην άμυνα στο τρίτο (ειδικά σε αυτό) και τέταρτο δεκάλεπτο.

Αν κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση, «φορτώνοντας» το καλάθι της Βίρτους με 16 πόντους.

Όταν λοιπόν «έσφιξαν οι τανάλιες» με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, έγινε αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θα έδινε τη μία μάχη μετά την άλλη στην άμυνα του για να «επιστρέψει» στο παιχνίδι. Αυτός ήταν ο τρόπος για να γίνει η ανατροπή και ο Κάνααν έδειξε το δρόμο.

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν και ο Ολυμπιακός πέτυχε μια νίκη που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τα «υλικά» από τα οποία είναι φτιαγμένος.

Υπήρχε αναμφίβολα ένα «πρέπει» για τους «ερυθρόλευκους» στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς αν η ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη, τότε τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα στην προσπάθεια για είσοδο στην τετράδα.

Όχι ότι τώρα είναι εύκολα, αλλά αυτή η νίκη μπορεί να είναι και καθοριστική στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Η άμυνα έχει δώσει μεγάλες νίκες φέτος στον Ολυμπιακό και η άμυνα δείχνει και τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Όταν λοιπόν βλέπει κάποιος τον Κάνααν να παίζει τέτοιες άμυνες όπως αυτές στο τρίτο δεκάλεπτο, τότε γίνεται αντιληπτό και πόσο «δεμένη» ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024