Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια - Να τα καταδικάσουν ζήτησε ο Πιερρακάκης, χωρίς λέξη για τη βίαιη καταστολή

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια – Να τα καταδικάσουν ζήτησε ο Πιερρακάκης, χωρίς λέξη για τη βίαιη καταστολή

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την αστυνομική βία και τη χρήση χημικών, με τον Μάκη Βορίδη να ζητάει από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ωριμάσουν σιγά-σιγά»

Την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο ήταν σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση εγκαλούσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σήκωσε μία φωτογραφία από τη στιγμή των επεισοδίων στον Άγνωστο Στρατιώτη και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τη ρίψη μολότοφ, δίχως όμως να πει κουβέντα για τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία και για τους τραυματισμένους φοιτητές.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης, καταδίκασε την αστυνομική βία και τη χρήση χημικών, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, του απάντησε προκλητικά, ζητώντας από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ωριμάσουν σιγά-σιγά».

«Είστε η κυβέρνηση των τσεκουροφόρων»

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γιαννούλη προς τον Μάκη Βορίδη, κάνοντας λόγο για «άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ» με χημικά σε χιλιάδες φοιτητές, που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να φωνάξουν «Φτάνει πια ο ξεπεσμός του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, μην τσεκουρώνετε τα δικαιώματά μας».

Ο κύριος Βορίδης, χαμογελώντας ειρωνικά, άκουγε τον Χρήστο Γιαννούλη να του λέει, ότι είναι «ύβρις, χυδαιότητα και παχυδερμισμός της κυβέρνησης αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή έξω στους δρόμους της Αθήνας».

«Τα παιδιά φωνάζουν μην παίζετε με το μέλλον μας και εσείς απαντάτε με την αστυνομία. Δεν έχετε κανένα άλλο δημοκρατικό όπλο», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είστε η κυβέρνηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, των τσεκουροφόρων, που δεν μπορείτε να αποκαλείτε την Αριστερά υπεύθυνη για τη βία. Είπατε χονδροειδέστατα ψέμματα και η μόνη σας εναλλακτική είναι να φύγετε! Εκεί είναι η πόρτα!», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να θεωρούσατε ότι το τσεκούρι είναι για να κόβουμε ξύλα και όχι το νήμα της δημοκρατίας. Δεν γίνεται να συζητάμε με όρους Βορίδη και Γεωργιάδη. Σοβαρευτείτε επιτέλους, προστατέψτε την παράταξή σας από τα τσεκούρια του κ. Βορίδη», ζήτησε από την κυβέρνηση ο Χρήστος Γιαννούλης.

Σύμφωνα με την Ελληνικά Αστυνομία, έχουν γίνει συνολικά 10 προσαγωγές – ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος του ΔΣΑ.

Να σημειωθεί πως έχουν τραυματιστεί 8 φοιτητές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024