Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά για δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν τήρησε καν τα προσχήματα για να υποστηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο

Κεχαγιά για δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν τήρησε καν τα προσχήματα για να υποστηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο

Η Βούλα Κεχαγιά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «πραγματική του στόχευση είναι η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων ΑΕΙ με ελλιπή χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει σε μαρασμό»

«Ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, δεν θέλησε να τηρήσει καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη παρέμβασή του επί τοιυ νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις πέντε σοβαρές και απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, προχώρησε στην ωμή παραδοχή ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν κατάφερε να κρύψει πως πραγματική του στόχευση δεν είναι το να καταστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια πιο ελκυστικά και πιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αλλά η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή τους με ελλιπή χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει σε μαρασμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεσμεύεται για μία ανώτατη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα παρέχει ποιότητα και ακόμη πιο υψηλό επίπεδο γνώσης», ανέφερε καταληκτικά.

Μητσοτάκης: Πρόθεσή μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16

Ο πρωθυπουργός, που πήρε εκ νέου το λόγο μετά τις ομιλίες του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Ανδρουλάκη, σημείωσε πως «κινούμαστε στα όρια του Συντάγματος, που είναι ζωντανό κείμενο το οποίο προσαρμόζεται, και γι΄αυτό ακριβώς δεν μιλάμε για σύσταση, αλλά εγκατάσταση παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων».

«Πρόθεσή μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16», τόνισε και ζήτησε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης, «να μην έρθει πάλι να πει ότι δεν της αρέσει η διατύπωση και ότι κάτι μου ξινίζει…».

«Τα δικά σας προβλήματα, τα ζητήματα τα οποία μπορεί να έχει ο δικός σας αρχηγός να λύσει με το πόθεν έσχες του, δεν θα τα κρύψετε μέσα από τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες εξάλλου έχουν απαντηθεί πολλές φορές και τα σχετικά όργανα της Βουλής έχουν γνωμοδοτήσει τόσες φορές, που δεν νομίζω ότι έχουν απασχολήσει πόθεν έσχες κανενός βουλευτή περισσότερο την Επιτροπή από ό,τι τι δικό μου. Διότι αυτή ήταν η στρατηγική σας, να στοχοποιήσετε εμένα, την σύζυγό μου εδώ και 7 χρόνια. Επομένως, καλά ξεμπερδέματα για τα δικά σας προβλήματα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις του Σωκράτη Φάμελλου για το κράτους δικαίου.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024