Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Ποδοπατάτε και τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Ποδοπατάτε και τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα

«Η Ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

«Στερείτε τις σπουδές των νέων» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

«Ενώ εμείς είμαστε εδώ στη Βουλή, νέοι και νέες διαμαρτύρονται κύριε πρωθυπουργέ κατά των δικών σας σχεδίων γιατί τους λέτε απλά και χυδαία ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν αν δεν πληρώσουν. Οι νέοι και οι νέες διαμαρτύρονται γιατί τους στερείτε τις σπουδές» είπε και συνέχισε:

Ο κ. Φάμελλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν η ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής

«Απάντηση δεν δώσατε στην ομιλία σας κύριε πρωθυπουργέ, για ποιο λόγο ποδοπατάτε και τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα. Το κάνετε για οικονομικά συμφέροντα λίγων κολλητών σας, για να κερδοφορήσουν κάποια fund»,  σημείωσε και χαρακτήρισε προκλητική τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάποιοι κάνουν καριέρα στις διαδηλώσεις.

«Εσείς πού κάνετε καριέρα;»

Απαντώντας στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «εγώ και οι σύντροφοί μου συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις από το ‘81 και πολλές φορές δεχθήκαμε και προπηλακισμό από δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ως βουλευτή μας χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από την Μαλαματίνα επί διακυβέρνησης σας.

Ναι κάνουμε τέτοια ‘καριέρα’, με τους φοιτητές με τους εργάτες στις κινητοποιήσεις και στην διεκδίκηση δικαιωμάτων. Εσείς που κάνατε καριέρα ακριβώς;», σχολίασε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε στον κ. Κασσελάκη τη δυνατότητα να μιλά για το δημόσιο πανεπιστήμιο, «αλλά εσείς πήγατε σε δημόσιο πανεπιστήμιο και έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για δημόσιο πανεπιστήμιο; Και όσο για καριέρα στη ζωή, εμείς δεν διοριστήκαμε στην Εθνική Τράπεζα εξαιτίας του επιθέτου».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «το Σύνταγμα του ‘75 αποδεικνύει ότι η μεταπολιτευτική Ελλάδα 50 χρόνια πριν ήταν πολύ πιο μπροστά και πολύ πιο προοδευτική από ό,τι είστε εσείς σήμερα, γιατί τότε προέβλεψε και αποτύπωσε στο θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας ότι ανώτατη παιδεία δεν είναι εμπόρευμα και ότι οι φοιτητές δεν είναι πελάτες. Και έρχεστε εσείς 50 χρόνια μετά με μια βαθιά συντηρητική αντίληψη να πείτε ότι η ανώτατη παιδεία είναι εμπόρευμα και οι φοιτητές είναι πελάτες».

Ο κ. Φάμελλος καταδίκασε την επίθεση που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό, ενώ ζήτησε και να υπάρξει ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για ό,τι συζητήθηκε εκεί.

Επιπλέον κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν η ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024