Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Ευρωεκλογές ως ψήφος διαμαρτυρίας για 6 στους 10 - Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Δημοσκόπηση: Ευρωεκλογές ως ψήφος διαμαρτυρίας για 6 στους 10 – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Χαμηλή, σχετικά, θεωρείται η συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα, ενώ την υψηλότερη συσπείρωση εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της Alco

Ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας βλέπουν τις ευρωεκλογές σχεδόν 6 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα, το 63% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι είπαν πως οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 28% απάντησε αρνητικά.

Κατά τα άλλα, διχασμένοι εμφανίζονται οι υπόλοιποι ψηφοφόροι, αφού το 48% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι ευρωεκλογές δεν θα είναι γι’ αυτούς μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρία, ενώ το 47% απάντησε θετικά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει την υψηλότερη συσπείρωση

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει αρκετά πεσμένο ποσοστό, με 65%.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει το 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ, ενώ το 18% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2023 δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τη χαμηλότερη συσπείρωση στο 56%, ανάμεσα στα τρία πρώτα κόμματα, χάνοντας 11% προς τη Νέα Αριστερά, προς το ΚΚΕ 5%, προς το ΠΑΣΟΚ 4%, την Πλεύση Ελευθερίας 4%, το ΜέΡΑ25 1%, ενώ δεν απαντά το 16% και το 2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση, στο 80%.

Χάνει ψηφοφόρους προς την αποχή 3%, προς τους πρωτοεμφανιζόμενους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου 3%, προς το ΚΚΕ 2%, ενώ δεν απαντά τι πρόκειται να πράξει το 12%.

Ως προς την προέλευση των αναποφάσιστων, σημειώνεται πως το 30% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το 16% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8% από το ΠΑΣΟΚ, το 6% από τους Σπαρτιάτες, το 2% από το ΚΚΕ και 8% από άλλο κόμμα.

Παραμένει πιο δημοφιλής υπουργός ο Δένδιας – Δεύτερος ο Πιερρακάκης

O υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, εμφανίζεται και πάλι ως ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, καταγράφοντας 30% θετικές γνώμες – κάτι που οφείλεται κυρίως τόσο στην τωρινή όσο και στην προηγούμενη θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών, δύο υπουργεία που, εκ των πραγμάτων, κυρίως λόγω των ελληνοτουρκικών, βρίσκονται πάντοτε στο κέντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών.

Ακολουθούν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με 7%.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με 4%, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως με 3%, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με 3%, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με 2%, %, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με 2%, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με 1% και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με 1%.

Να σημειωθεί πάντως πως ο… «κανένας» συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, με 34%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024