Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική προοπτική για την Alfa Stelvio

Ηλεκτρική προοπτική για την Alfa Stelvio

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε τον εξηλεκτρισμό του SUV της που θα υποδεχτεί την ηλεκτροκίνηση με αφετηρία την νέα γενιά του που αναμένεται το 2025

H ιταλική φίρμα ήδη προετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την μορφή ενός μικρού SUV ονόματι Milano το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον προσεχή Απρίλιο.

Αυτονόητα ωστόσο τα ηλεκτρικά σχέδια της Alfa δεν θα παραμείνουν μονοθεματικά και μονοδιάστατα, με την ιταλική φίρμα να προετοιμάζει το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό της βήμα που θα πάρει την μορφή της Stelvio, όπως ανακοίνωσε ο ιταλός κατασκευαστής ή μάλλον για την ακρίβεια, ο όμιλος Stellantis.

Βάσει των σχετικών ανακοινώσεων η νέα γενιά της Stelvio θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cassino στην Ιταλία μαζί με άλλα αντίστοιχου μεγέθους μοντέλα του ομίλου και συγκεκριμένα της Jeep και της DS, ξεκινώντας από το δεύτερο ήμισυ του 2025.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η νέα, ηλεκτρική Stelvio θα είναι το πρώτο μοντέλο του Stellantis Group που θα έχει ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική STLA Large το οποίο θα διατεθεί στην Ευρώπη.

Αν και οι Ιταλοί δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα προδιαγραφές σε σχέση με την νέα Stelvio, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η νέα αρχιτεκτονική θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες κατασκευές, φιλοξενώντας ένα ή περισσότερα μοτέρ. Αυτό που επίσης έχει κοινοποιηθεί είναι ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες χωρητικότητας από 85 έως 118 kWh με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μεγέθη αυτονομίας που θα φλερτάρουν ή και θα ξεπερνούν τα 700 χλμ.

Αυτό που επίσης έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα συνδυάζεται με κύκλωμα φόρτισης 800 Volt το οποίο θα επιτρέπει την αναπλήρωση ενέργειας με γρήγορους ρυθμούς που θα φτάνουν έως και 4,5 kWh/λεπτό.

Τις προδιαγραφές της ηλεκτρικής Stelvio αναμένεται να συμπληρώνουν ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι σε συνδυασμό με λογισμικό ανίχνευσης εδάφους. Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές της περγαμηνές έχει ανακοινωθεί μια κοίλη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας «συμβατή» με over-the-air updates και ευφυές λογισμικό βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Εκτός από την νέα ηλεκτρική τροπή για την Stelvio, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι η αρχιτεκτονική STLA Large θα αποτελέσει την αφετηρία και για το μοντέλο που από το 2026 θα αντικαταστήσει την Giulia το οποίο επίσης θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cassino όπου ο όμιλος Stellantis επενδύει σημαντικά ποσά προκειμένου να αναδιαμορφώσει τις γραμμές παραγωγής. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται πέντε νέα μοντέλα με αφετηρία το συγκεκριμένο δάπεδο και ηλεκτρική τεχνολογία καθώς ο όμιλος Stellantis έχει χαράξει ένα φιλόδοξο σχέδιο εξηλεκτρισμού της πλειονότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτει και έχουν κύρια στόχευση στην Ευρώπη το οποίο θα ολοκληρωθεί τη διετία 2027-2028.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024