Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Milano: Το νέο ηλεκτρικό SUV της Alfa

Milano: Το νέο ηλεκτρικό SUV της Alfa

H Alfa Romeo κλείδωσε το όνομα του νέου της και πρώτου της ηλεκτρικού SUV που θα αποπνέει ιταλικό design και φιλοδοξεί να εμπνεύσει το πάθος υιοθετώντας δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά

Hιταλική φίρμα γνωστοποίησε την ονομασία του νέου της μικρού όσο και πρώτου της ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο επέλεξε να αποκαλέσει Milano και σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Απρίλιο του 2024 με την προοπτική να διατεθεί από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

Πλην της ονομασίας, είναι ήδη γνωστό ότι το νέο Milano θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική e-CMP όπου βασίζονται ήδη πολλά από τα μοντέλα του ομίλου Stellantis μεταξύ των οποίων και το Jeep Avenger.

Όπως και το μικρότερο μοντέλο της Jeep το Milano θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Πολωνία, διαθέτοντας πολλά κοινά στοιχεία με το Avenger, κυρίως σε ό,τι αφορά την τεχνολογία της μπαταρίας και του ηλεκτρικού συνόλου, ωστόσο όντας και πολύ διαφορετικό σε ό,τι αφορά τα οδηγικά του χαρακτηριστικά τα οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής της ιταλικής φίρμας, J.P. Imparato θα σμιλευτούν στην πίστα του Balocco.

Εκτός από την ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, το μήκους 4,2 Milano θα είναι εξίσου διαθέσιμο σε ορισμένες αγορές και ως mild hybrid με κινητήρα 1,2 λίτρων και ήπιο υβριδικό σύστημα 48Volt.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί επίσης ότι σύμφωνα με το Νο1 της ιταλικής φίρμας, η ηλεκτρική έκδοση του Milano θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως τετρακίνητη, στοιχείο που αποκαλύπτει τις προθέσεις της Alfa σε σχέση με τις επιδόσεις του νέου της μικρού SUV.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του η σχεδίαση αυτονόητα θα διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου μικρού SUV και αυτό ακριβώς άλλωστε θέλει να αποτυπώσει η επιλογή του ονόματος Milano, μιας πόλης συνυφασμένης με το κορυφαίο design. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα χρησιμοποιεί για μοντέλο της τη συγκεκριμένη ονομασία αν και κατά τον παρελθόν της δεν αφορούσε την Ευρώπη αλλά τις αμερικανικές εκδοχής της Alfa 75.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024