Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω τα χέρια από τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χιμάρας

Κάτω τα χέρια από τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χιμάρας

Να αποφυλακισθεί ο Μπελέρης πάραυτα και ν’ απελαθούν οι υπεύθυνοι αλβανοί διπλωμάτες

Η χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία διετής φυλάκιση του συμπατριώτη μας εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρι και μάλιστα μετά από πολύμηνη προφυλάκιση, στα … γυάλινα κρατητήρια του ιδιόρρυθμου ψευδο-δημοκρατικού καθεστώτος του, κατά δήλωσιν «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, η βαθιά αυτή μπαμπέσικη (αλβανική η λέξη) μαχαιριά, στα στήθια της στενάζουσας υπό τον Ράμα ελληνικής μειονότητας της γείτονος Αλβανίας, θέτει προ των ευθυνών τους:

• Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που σε όλη αυτή την τυραννική συμπεριφορά του καθεστώτος Έντι Ράμα, αρκείται σε ρηματικές, ή άλλες πληχτικές γραφειοκρατικές διαμαρτυρίες για την απροκαλύπτως ανεκτική συμπεριφορά των δικαστικών και διπλωματικών παραγόντων της γείτονος χώρας, ως προς την ασυμβίβαστη προς τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου πολύμηνη προφυλάκιση, αλλά και αναιτιολόγητη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη. Εδώ πλέον μιλάμε για ανοιχτή εχθρική συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού (Έντι Ράμα), ο οποίος, με τη συμπεριφορά του αυτή, σκοπεύει να διαφυλάξει σειρά από παράνομες καταπατήσεις και κατεδαφίσεις περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία-με απώτερο στόχο την μετατροπή των παραλίων της Αδριατικής, που ανήκουν πατρόθεν στη μειονότητά μας, σε αδριατική όχι Κυανή αλλά ηθικώς σάπια και θολή κοσμοπολίτικη Ακτή του διεθνούς τουριστικού κεφαλαίου…

Η αλβανική αντιπολίτευση, δια του Σάλι Μπερίσα καταγγέλλει ότι η αλβανική αστυνομία δωροδόκησε ψευδομάρτυρα, για να ενοχοποιηθεί ο Φρέντι Μπελέρης. Τη δωροδοκία παραδέχθηκε ο ίδιος ο δωροδοκηθείς αστυνομικός.

• Οι ίδιες ευθύνες βαρύνουν για την προστασία από την παράνομη ποινική δίωξη προφυλάκιση και φυλάκιση του νομίμου δημάρχου της μειονότητάς μας Φρέντι Μπελέρι, οι δικηγορικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η συνηγορία αυτή υπέρ του Μπελέρι πρέπει να τύχει και της συμπαράστασης από τα διεθνή ποινικά δικαστήρια και τους αντίστοιχους νομικούς επιστημονικούς φορείς.

• Η πολλαπλώς αμέτοχη, σε παρόμοιες κορυφαίες περιπτώσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελληνική φοιτητική νεολαία, καιρός είναι να εγκαταλείψει τον κοινωνικό της απομονωτισμό και την αυτοκαταστροφική ενδοφοιτητική διχόνοια. Η παραίνεσή μου αυτή δεν διέπεται από καμία σωβινιστική προκατάληψη. Απεναντίας, πιστεύω ότι η φοιτητική μας νεολαία, ανεξάρτητα από αρκετές διεθνοπολιτικές, ασύμφορες για την παγκόσμια ειρήνη εξελίξεις, είναι σε θέση να διαδραματίσει αποφασιστικά θετικό ρόλο και μάλιστα με προοδευτικές κατευθυντήριες γραμμές, που θα ανατρέψουν τον βολικό εφησυχασμό της σύμπλευσης με την υποταγή στα υποδουλικά «πεπρωμένα» τα οποία κατατυραννούν τη διεθνή ζωή. Στροφή λοιπόν των νέων μας στα ιδανικά του Αφοπλισμού και της Ειρήνης. Οι δύο αυτές αξίες είναι η πεμπτουσία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο Έντι Ράμα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μεθοδεύει με τον άρον-άρον εγκλεισμό του Μπελέρη στις φυλακές, να οδηγηθεί η ελληνική μειονότητα σε νέες δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη ως δημάρχου, ενός συνεργάτη του Ράμα

Και συνεχίζω το κείμενό μου αυτό, επανερχόμενος στην ανάγκη, για μια εκ βάθρων αλλαγή στην ανεκτική συμπεριφορά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έναντι του κάθε κακόπιστου γείτονα ηγέτη και μάλιστα με αιχμή την εθνική-πατριωτική-δημοκρατική πορεία μας. Όπου δεν πιάνουν τα λόγια σωφρονισμού ας πέσει κάποτε και η ράβδος των απελάσεων, αρχής βέβαια γενομένης από την Αλβανία του Ράμα.

Αποτελεί όνειδος για την ελληνική διπλωματία να φείδεται για την απέλαση μερικών αλβανών διπλωματών, που ανοιχτά αντιστρατεύονται την εθνική κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ταυτόχρονα η ίδια η δική μας διπλωματία, δια του ΥΠΕΞ, να απελαύνει με την προτροπή Μπάιντεν και του ανεκδιήγητου Βολοντιμίρ Ζελένσκι 10 (ναι δέκα) Ρώσους διπλωμάτες, δηλαδή εκπροσώπους της ρωσικής διπλωματίας, η οποία από την εποχή των ρωσικών αυτοκρατοριών, της ΕΣΣΔ, μέχρι και σήμερα δεν έχουν ματώσει ούτε μια ελληνική μύτη… Ντροπή!

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024