Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aρης: Έχει μάθει να σημειώνει γκολ;

Aρης: Έχει μάθει να σημειώνει γκολ;

Σκαλίζοντας τις σελίδες τις ιστορίας, διαπιστώνεις την αδυναμία των Κίτρινων να βρουν δίχτυα στους τέσσερις τελευταίους τελικούς που έδωσαν

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο τίτλος αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Πότε θα σκοράρει ο Αρης; Ακόμη σωστότερα, μπορεί να βάλει γκολ σε έναν τελικό Κυπέλλου; Αν συμβεί αυτό, τότε θα πολλαπλασιαστούν οι ελπίδες του να πανηγυρίσει το τρόπαιο. Το λέει, άλλωστε το παρελθόν, όταν έφτασε έως το τέλος της διαδρομής στη διοργάνωση.

Σκαλίζοντας τις σελίδες τις ιστορίας, διαπιστώνεις την αδυναμία των Κίτρινων να βρουν δίχτυα στους τέσσερις τελευταίους τελικούς που έδωσαν. Καθόλου τυχαία, ηττήθηκαν σε όλους. Και σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα- αλήθεια, δεν είναι εντυπωσιακό;

Το 2003 , 17 Μαϊου ήταν στην Τούμπα, ο Αρης ύστερα από παιχνίδισμα της κλήρωσης, βγήκε γηπεδούχους. Πρώτη φορά στην έδρα του ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αλλάξει αποδυτήρια, όχι όμως και συνήθειες. Ναι μεν το κοινό φαινόταν μοιρασμένο στις εξέδρες, όταν όμως ο Γ.Χ. Γεωργιάδης στο 24’ μετά υπέροχη πάσα του Μάρκου σκόραρε, το 1-0 σηματοδότησε έκρηξη χαράς. Ο Αρης ήταν δύσκολο να αντιδράσει, το σουτ του Μόρις προς το τέλος βρήκε το δοκάρι του Τοχούρογλου, όλα κρίθηκαν. Με τους Κούτση – Μάρκο να φορούν τα ασπρόμαυρα και να πανηγυρίζουν σε βάρος της προηγούμενης ομάδας τους.

Το 2005, ο Αρης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Παμπελοποννησιακό, γιατί τότε ήταν της μόδας να διεξάγονται τελικοί Κυπέλλου στα γήπεδα που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς

Αγώνες και να μη μαραζώνουν. Τρομάρα μας…Ο Ολυμπιακός με τον Μπάγιεβιτς στο τιμόνι του επικράτησε μάλλον εύκολα με 3-0, με όλα τα γκολ να έρχονται στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι που κέρδισε ο Τζιοβάνι το 1-0 στο 56’, ο Ριβάλντο απίστευτο γκολ από πλάγια, λίγα μέτρα «μέσα» και κοντά στο κόρνερ το σουτ που έπιασε για το 2-0 (70’) και στο 90’ , λες και με …ένα πόδι Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα (3-0). Ούτε η κάμερα δεν ξεκαθάρισε τον σκόρερ, το γκολ πιστώθηκε στον Τζόρτζεβιτς, αλλά πανηγύρισε έντονα και ο Ρίμπο (μαζί με τον Καστίγιο)!

Η πόλη της Πάτρας βάφτηκε κόκκινη και αργότερα τα καραβάνια πήραν τον δρόμο της επιστροφής, ακούγοντας μεταξύ άλλων και την πρωτιά της Παπαρίζου στη Eurovision (21/5).

Η μεγάλη ευκαιρία του Αρη ήταν το 2008, ξανά 17 Μαϊου, μια όχι τυχερή όπως αποδεικνύεται ημερομηνία για μια ομάδα που θέλει αλλά δεν τα καταφέρνει έως τώρα. Στο Καυταντζόγλειο το παιχνίδι, χιλιάδες οι οπαδοί των Κίτρινων που κατέκλυσαν τις κερκίδες, στον πάγκο ο Μπάγιεβιτς αλλά ο Ολυμπιακός του Σεγούρα βγήκε νικητής με 2-0. Οπλο του η πείρα, η ψυχραιμία, η ανωτερότητα.

Ο Αρης είχε τον ενθουσιασμό, του κόστισε η έλλειψη ψυχολογίας και δεν του βγήκε η αίσθηση πως ήταν το φαβορί! Από πού, αλήθεια; Δύο σέντρες ο καταπληκτικός Γκαλέτι, δύο κόκκινα γκολ από τους Κοβάσεβιτς (33’) και Ζεβλάκοφ (53’). Το πέναλτι που έδωσε ο Κασναφέρης υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι του ως ρέφερι, δεν αξιοποιήθηκε από τον Γκαλέτι γιατί ο Αργεντινός πέταξε τη μπάλα άουτ.

Το 2010 είχαμε τον τέταρτο χαμένο τελικό του Αρη στον αιώνα που διανύουμε. Αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και οι φίλοι των Θεσσαλονικέων καμαρώνουν πως έκαναν μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές που έχουν γίνει. Ο ΠΑΟ του Νιόπλια δεν άφησε το Κύπελλο να του ξεφύγει, ο Λέτο το έβαψε πράσινο με το γκολ του στο 64’ και ένα ραντεβού που διεξήχθη τον Απρίλιο (24) άφησε τον Αρη με μια πικρή γεύση.

Όταν, όμως, σε τόσα κρίσιμα ματς δεν βρίσκεις τον τρόπο να σημειώσεις γκολ, πώς θα πανηγυρίσεις στο τέλος;
Μένει να φανεί αν ο Μάντζιος είναι σε θέση τούτη τη σεζόν να διδάξει το φλερτ με τα αντίπαλα δίχτυα. Το Αρης – Παναθηναϊκός, όντως μοιάζει με ενδιαφέρον ζευγάρι στο Κύπελλο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024