Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα σχολιάζουν επιθετικά την επίμαχη ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα σχολιάζουν επιθετικά την επίμαχη ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή

Πάρτι στα social, με τον γραμματέα του ΚΚΕ να γίνεται πρώτο trend

Μία φράση στην ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων, με τα υπόλοιπα κόμματα να επιτίθενται στον γραμματέα του ΚΚΕ, επειδή είπε πως «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά», προκειμένου να καταδείξει μία πτυχή των αρνητικών συνεπειών που έχει – σύμφωνα με το κόμμα του και όχι μόνον – η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους», τονίζει το ΚΚΕ – Πρώτο trend στην πλατφόρμα X ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της, και μετά αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον κ. Κουτσούμπα για «σεξισμό», ενώ την ίδια στιγμή ο γραμματέας του ΚΚΕ έγινε… viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα περισσότερα σχόλια, πάντως, να υπογραμμίζουν πως ουδεμία πρόθεση σεξισμού είχε ο αρχηγός του κομουνιστικού κόμματος.

ΝΔ: Κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες

Σφοδρή επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε πρώτος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ‘θα αναγκάζονται να αναζητούν ‘sugar daddies’ με τα γνωστά ανταλλάγματα», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Και δήλωσε ότι πρόκειται για μία «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση».

«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κοιταχτείτε στον καθρέφτη», η απάντηση του ΚΚΕ στη ΝΔ

Για «αυτογελοιοποίηση» κάνει λόγο το ΚΚΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού.

«Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση», υπογραμμίζει ο Περισσός.

Και προσθέτει: «Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά ‘μοντέλα’ του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;».

Για να σημειώσει ότι «προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται, γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

Μάλιστα, ο Περισσός τονίζει χαρακτηριστικά πως «υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς ‘ας κοιταχτούν στον καθρέφτη’».

«Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν», αναφέρει καταληκτικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Πέφτουν τα προσωπεία

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση Ποια ήταν αυτή; ‘Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies’», σημειώνει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και διερωτάται: «Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;».

Για να τονίσει πως «οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας».

«Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής…», προσθέτει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής της Κουμουνδούρου.

Η ανάρτηση της Βούλας Κεχαγιά

Και η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε την επίμαχη φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά», ανέφερε σε ανάρτησή της.

ΠΑΣΟΚ: Σεξιστικό παραλήρημα

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Νέα Αριστερά: Προσπάθεια να γίνει viral

«Ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή του αλαζονεία δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του Συντάγματος, αφού απέναντί του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που, στην προσπάθεια του να γίνει viral, καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος.

Για να καταλήξει στα… γνωστά: «Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή, αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Viral στα social media ο Κουτσούμπας

Την ίδια στιγμή, η επίμαχη ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα σχόλια των χρηστών να είναι μοιρασμένα.

Πολλοί αντιδρούν αρνητικά, με επιθέσεις έως και υβριστικές αναφορές και, επίσης, πολλοί άλλοι υπερασπίζονται τον γραμματέα του ΚΚΕ και απορούν με τον θόρυβο που προκάλεσε μία δήλωση, η οποία αφορά σε μία κατάσταση – δυστυχώς – υπαρκτή, ενώ υπάρχουν και όσοι απλά το… διασκεδάζουν.

«Παθαίνουν ένα ‘λα λα’ μόνο που ακούνε ΚΚΕ. Δεν εξηγουνται αλλιώς οι ανοησίες που διαβάζουμε περί σεξισμού επειδή ο Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη πραγματικότητα. Ξεπλυνετε κι άλλο τον καπιταλισμό, μπορείτε», τονίζει χαρακτηριστικά χρήστης στην πλατφόρμα X.

«Προσβάλει την γυναικα ο Κουτσουμπας λενε αυτοι που συμφωνούν με νομοσχέδια που αναγκάζουν φοιτήτριες να εκδίδονται», σημειώνεται σε άλλη ανάρτηση.

«Εναρμονίζεται με την Ακροδεξιά στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ταυτόχρονα μιλάει μοδάτα με luben και sugar daddies. Ο Κουτσούμπας είναι ο καλύτερος brand manager που θα μπορούσε να έχει το ΚΚΕ στη σημερινή εποχή των μικρών πραγμάτων», είναι μία ακόμη χαρακτηριστική ανάρτηση.

«Ο Κουτσούμπας σήμερα στην Βουλή είπε ότι τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies. Ξέχασε ότι στην αγαπημένη του Σοβιετική Ένωση και στο Ανατολικό Μπλοκ, όλες οι γυναίκες έψαχναν για βολεμένο daddy στο κόμμα για να απολαμβάνουν κάποια προνόμια και λιχουδιές», σημειώνεται σε άλλη ανάρτηση.

Υπάρχουν και οι καθαρά χιουμοριστικές αναρτήσεις, όπως η παρακάτω, στην οποία αναφέρεται: «Με ρωτάει η μάνα μου τι είναι αυτό το sugar daddies που είπε ο Κουτσούμπας. Πώς με έχουν εμένα στα όπα-όπα οι θείτσες στο X της λέω; Κάπως έτσι. Της έφυγε η πανσέτα από τα χέρια και μπορεί τελικά να μη μου γράψει το σπίτι λέει».

Ιδού και μία για την απάντηση του ΚΚΕ στον Νίκο Ρωμανό της ΝΔ: «Τι σφαλιάρα ήταν αυτή; @romanosgr τα έχουμε ξαναπεί. Βαλτά με τον ΣΥΡΙΖΑ που σε παίρνει, όχι με το ΚΚΕ. #Κουτσουμπας».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024