Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν είχαν οι γυναίκες τα ηνία; Τι δείχνει έρευνα

Θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν είχαν οι γυναίκες τα ηνία; Τι δείχνει έρευνα

Τι αποκαλύπτει η νέα πανελλαδική έρευνα YouGov Profiles από την Focus Bari για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Όχι μόνο οι ίδιες οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες – αν και σε μικρότερο ποσοστό – αναγνωρίζουν ότι  ακόμη υπάρχει άνιση μεταχείριση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική έρευνα YouGov Profiles που διατίθεται στην Ελλάδα από την Focus Bari.

Παρότι αυτή η άποψη φαίνεται να επικρατεί (συμφωνούν οι δύο στους τρεις Έλληνες), είναι σαφώς χαμηλότερη μεταξύ των νεότερων ηλικιών και στα δύο φύλα.

Ανησυχούν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον οι γυναίκες

Δεδομένων των καιρών, πάνω από ένας στους δύο Έλληνες ανησυχούν για την πορεία της επαγγελματικής τους ζωής και οι γυναίκες δηλώνουν μεγαλύτερη ανησυχία απ’ ότι οι άνδρες.

Πέρα από την διαφορά μεταξύ των δυο φύλων, η ανησυχία για το μέλλον της επαγγελματικής ζωής εκφράζεται περισσότερο από τις νεαρές ηλικίες σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες.

Αντίθετα, μόνον ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνουν σιγουριά για τις προοπτικές της καριέρας τους με τους άντρες να προηγούνται των γυναικών, και τη γενιά «Ζ» να παρουσιάζει σημαντικά ψηλότερο βαθμό αισιοδοξίας για την καριέρα, ειδικά μεταξύ των ανδρών.

Όμως, έστω και θεωρητικά, οι 3 στους 4 Έλληνες συμφωνούν πως οι γυναίκες μπορούν να ηγούνται όπως και οι άνδρες, με τις γυναίκες — όπως είναι φυσικό — να προηγούνται με διαφορά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η διαπίστωση έρχεται μετά από αρκετή εμπειρία, καθώς η άποψη για την ηγετική ικανότητα των γυναικών είναι πιο έντονη στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ενώ θεωρητικά το κοινό πιστεύει ότι οι γυναίκες θα ήταν εξίσου καλές με τους άνδρες στις ηγετικές θέσεις, περιορισμένη αναλογία πιστεύει πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με τις γυναίκες στα ηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναλογία φτάνει στο 42% μεταξύ των γυναικών της γενιάς «Ζ», ενώ το ίδιο πιστεύει και 1 στις 3 Millennials.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024