Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι τρώνε οι αστέρες στα Όσκαρ; Το μενού αποκαλύφθηκε

Τι τρώνε οι αστέρες στα Όσκαρ; Το μενού αποκαλύφθηκε

Στο πάρτι που θα ακολουθήσει, ο σεφ Wolfgang Puck θα σερβίρει δεκάδες πιάτα, όπως ζαμπόν Ιβηρικής, σούσι, πίτσες, παέγια (με chorizo), βάφλες και σοκολατένια αγαλματίδια Όσκαρ.

Κανείς δεν τρώει στα Όσκαρ. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Στα Όσκαρ πρέπει να φτάσετε ώρες πριν, να καθίσετε στο Dolby Theatre, να συνομιλήσετε με το άτομο που κάθεται δίπλα σας, να χωρέσετε σε ένα φόρεμα ή σε ένα κοστούμι και να μην αφήσετε ούτε ένα ψίχουλο να πέσει πάνω στα εντυπωσιακά σας ρούχα.

Τα πιάτα αυτά περιλαμβάνουν πικάντικο ταρτάρ τόνου με σουσάμι και miso, ταρτάρ μπριζόλας με pavé πατάτας, χορτοφαγικά πιάτα όπως ψωμί με βούτυρο και μέλι, χτυπημένη crème fraîche, αλλά και vegan γεύσεις

To show διαρκεί περισσότερες από τρεισήμισι ώρες. Σε μια από τις πιο διάσημες τελετές απονομής βραβείων στον κόσμο, δεν υπάρχει φαγητό.

Υπάρχουν θέσεις για περίπου 3.000 θεατές, οι οποίοι, αν τους δοθεί η ευκαιρία, μπορούν να πάνε στους ημιωρόφους για λίγο νερό ή ένα κοκτέιλ, γιατί ενώ δεν σερβίρεται φαγητό, σερβίρεται αλκοόλ. Και τι γίνεται με το φαγητό; Αυτό θα το μάθετε αργότερα.

«Κανείς δεν φτιάχνει ζαμπόν όπως οι Ισπανοί»

Μόλις τελειώσει η τελετή απονομής, όλοι οι νικητές, οι υποψήφιοι και οι καλεσμένοι πηγαίνουν στο Governors Ball των Βραβείων Όσκαρ, το επίσημο πάρτι των βραβείων, όπου όποιος είναι ο νέος κάτοχος ενός αγαλματιδίου μπορεί να το χαράξει με το όνομά του. Και όλα αυτά τρώγοντας μερικές φέτες φρέσκου ζαμπόν.

Το επίσημο μενού και ο σχεδιασμός του Governors Ball, που γιορτάζει την 65η χρονιά του, αποκαλύφθηκε την Τρίτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε έναν μεγάλο χώρο με ένα κυκλικό μπαρ και ένα γιγαντιαίο άγαλμα Όσκαρ στο κέντρο, με τραπέζια, καναπέδες και καρέκλες τοποθετημένα άτυπα περιμετρικά της αίθουσας.

Στη συνέχεια, θα υπάρχουν μικρά πιάτα: δύο από αυτά κρύα (μια σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών- και μια σαλάτα φαλάφελ με πράσινα ρεβίθια, βότανα, λαμπνέ καρύδας και βινεγκρέτ λεμονιού) αλλά και αρκετά ζεστά, όπως μακαρόνια με τυρί, αλλά εκλεπτυσμένα σε στυλ cacio e pepe

Ο Αμερικανοαυστριακός σεφ Wolfgang Puck – ο οποίος ηγείται μιας ταξιαρχίας 120 σεφ – θα σερβίρει ένα πλούσιο μενού, μεταξύ των οποίων και ιβηρικό ζαμπόν από την Cinco Jotas, το οποίο επέλεξε ο Puck. «Κανείς δεν φτιάχνει ζαμπόν όπως οι Ισπανοί, και η Cinco Jotas το κάνει με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο σεφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μενού της εκδήλωσης εδώ και 30 χρόνια.

Για το Λος Άντζελες μιλάμε, σωστά;

Με τόσα πολλά πιάτα και τόσους πολλούς καλεσμένους – ένας κατάλογος που περιλαμβάνει τους Μάρτιν Σκορτσέζε, Μάργκοτ Ρόμπι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μπράντλεϊ Κούπερ και Έμα Στόουν – απαιτούνται μεγάλες ποσότητες φαγητού: 90 κιλά καπνιστό σολομό, κοτόπουλο, μοσχάρι και λαβράκι, σχεδόν 75 λίτρα σάλτσας σόγιας, 27 κιλά μανιτάρια, 18 κιλά γαρίδες και κουνουπίδι, 100 πάπιες και χιλιάδες ψωμάκια bao.

Για αρχή, ο Puck και οι σεφ του θα ετοιμάσουν 10 καναπεδάκια που θα μοιράζονται από την ομάδα του κέτερινγκ. Τα πιάτα αυτά περιλαμβάνουν πικάντικο ταρτάρ τόνου με σουσάμι και miso, ταρτάρ μπριζόλας με pavé πατάτας, χορτοφαγικά πιάτα όπως ψωμί με βούτυρο και μέλι, χτυπημένη crème fraîche, αλλά και vegan γεύσεις.

Και φυσικά, θα υπάρχουν μίνι μπιφτέκια waygyu με έντονο τσένταρ και διάφορες πίτσες. Στο κάτω κάτω, για το Λος Άντζελες μιλάμε.

Εσείς, που θα σταθμεύσετε;

Στη συνέχεια, θα υπάρχουν μικρά πιάτα: δύο από αυτά κρύα (μια σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών- και μια σαλάτα με φαλάφελ με πράσινα ρεβίθια, βότανα, λαμπνέ καρύδας και βινεγκρέτ λεμονιού) αλλά και αρκετά ζεστά, όπως μακαρόνια με τυρί, αλλά εκλεπτυσμένα σε στυλ cacio e pepe, καθώς και μικρά χάμπουργκερ, κοτόπουλο με μαύρη τρούφα, wagyu με πουρέ σελινόριζα-μήλο και λαβράκι yuzu ponzu στη σχάρα με μαριναρισμένες αγκινάρες και σάλτσα Veracruz. Οι επιλογές για χορτοφάγους περιλαμβάνουν agnolotti με μπιζέλια.

Επιπλέον, ο Puck έχει δημιουργήσει «πέντε σταθμούς» μικρών πιάτων, ο καθένας με διαφορετικά εδέσματα: Τον «Fish and Chips», με πιάτα όπως ρολό κοκτέιλ γαρίδας με ψητό μοσχάρι. Τον «Crispy Rice Bar», ένα σταθμό με ιαπωνικό θέμα και ποικιλία σούσι, τον «Chinos on Main», που προσφέρει τραγανά νουντλς wonton, πάπια σε ψωμάκι bao στον ατμό και αρνίσιο κρέας, και τον «Wood Fire Pizza Oven»,με πέντε διαφορετικές επιλογές πίτσας.

Ο πέμπτος σταθμός ονομάζεται «Mezze Grazing Table και Paella Bar» και είναι ο πιο ποικίλος, προσφέροντας 14 πιάτα. Εκεί θα σερβιριστεί το ζαμπόν Ιβηρικής, μαζί με τορτίγια με romesco, καυτερές πιπεριές και χούμους παντζαριού, μαριναρισμένες ελιές με δεντρολίβανο, ξύσμα πορτοκαλιού και δύο paellas: η μία χορτοφαγική, η άλλη με κοτόπουλο, μύδια, μύδια… και chorizo. Υπάρχει επίσης χούμους, μελιτζάνα babaganoush, φέτα μαριναρισμένη με jalapeño, σαλάτα με ρόδι και κινόα και πίτα.

Ήρθε η ώρα για το γλυκό

Σειρά έχει το γλυκό. Εδώ τόσο ο Puck όσο και οι «σχεδιαστές» των γλυκών του, Kamel Guechida και Garry Larduinat, δεν συγκρατήθηκαν, δημιουργώντας 37 γλυκά εδέσματα. Υπάρχει τεράστια ποικιλία, από κλασικά επιδόρπια όπως εκλέρ μαύρης σοκολάτας και γκανάς σοκολάτας μέχρι πιο εξωτικές προτάσεις όπως κέικ yuzu.

Την ώρα που οι επισκέπτες πιθανόν να κινούνται με την ελπίδα ότι θα χωνέψουν προσφέρονται κι άλλα. Πρώτα, μισή ντουζίνα mendiants και πούρα σοκολάτας Gran Marnier και μαύρη σοκολάτα Noir Reserve.

*Με πληροφορίες από El Pais | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters | Disney

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024