Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Γιορτή του ντοκιμαντέρ παρουσία της ΠτΔ και σε πρώτο πλάνο οι φοιτητές να διαμαρτύρονται

Θεσσαλονίκη: Γιορτή του ντοκιμαντέρ παρουσία της ΠτΔ και σε πρώτο πλάνο οι φοιτητές να διαμαρτύρονται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από το Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους

Πολύμορφες δράσεις του φοιτητικού κινήματος ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από το Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Φοιτητικοί σύλλογοι ανάρτησαν πανό (ertnews) και με κόσμιο τρόπο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Παράλληλα, διαδηλωτές από την Χαλκιδική διαμαρτυρήθηκαν για την εξόρυξη χρυσού και τάχθηκαν ενάντια στη λεηλασία της φύσης. Επίσης, ακτιβιστές ύψωσαν εντός της αίθουσας πανό, ζητώντας «Ελευθερία στη Θεσσαλονίκη».

Τσίκνισαν… τα πτυχία τους

Νωρίτερα, ψησταριά στην οποία τσίκνισαν… τα πτυχία τους έστησαν φοιτητές της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κατά τη δράση οι φοιτητές φώναξαν ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πτυχία τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Φώναξαν συνθήματα, σύμφωνα με το voria.gr, όπως «ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφετηρία την Καμάρα.

Στο κεντρικό πανό αναγραφόταν η φράση «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – τα νομοσχέδια καταψηφίζονται στους δρόμους». Σημειώνεται ότι μετά από απαίτηση και έντονο διάλογο μεταξύ καθηγητών – μελών της ΕΣΔΕΠ και ανδρών των ΜΑΤ, οι δυνάμεις της Αστυνομίας που ακολουθούσαν την πορεία, αποχώρησαν.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024