Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πάρτι για τον γάμο του άφησε εποχή - Μεγάλες φουρτούνες για τον γιο του πλουσιότερου Ινδού

Το πάρτι για τον γάμο του άφησε εποχή – Μεγάλες φουρτούνες για τον γιο του πλουσιότερου Ινδού

Ο Ανάντ Αμπάνι θα πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του στη διαδοχή του πατέρα του. Οι ενστάσεις από τους συμβούλους για τον διορισμό του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας - κολοσσού.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας δεν λυπήθηκε τα χρήματα για να γιορτάσει τον γάμο του μικρότερου γιου του που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Στο πάρτι τραγούδησε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων η Ριάνα, ενώ οι καλεσμένοι ήταν οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο.

Θα συναντούσε κανείς από αρχηγούς κρατών, μέχρι αστέρες του Bollywood, διάσημους αθλητές και τραγουδιστές. Φαίνεται όμως πως το λαμπερό προγαμιαίο πάρτι ήταν αφορμή και για τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιείας της Ινδίας.

Ο Μουκές Αμπάνι είναι πρόεδρος της Reliance Industries, μιας εταιρείας-κολοσσού που ασχολείται με τα πάντα: από την ενέργεια μέχρι τις τηλεπικοινωνίες. Μια εταιρεία που αξίζει 112 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, και που την καθιστά την 11η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο προγαμιαίο πάρτι του μικρότερου γιου του έδωσαν το παρών ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αμερικής.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ο 66χρονος Μουκές δήλωσε στους μετόχους πως θα προετοιμάσει τα τρία παιδιά του για να αναλάβουν την εταιρεία.

Σε κάθε κληρονόμο έχουν ανατεθεί εκτελεστικοί ρόλοι σε διάφορους τομείς της επιχείρησης, καθώς προσπαθούν να επιδείξουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι, κάτι που έχουμε ξαναδεί και στην περίπτωση του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό.

Στην περίπτωση της οικογένειας Αμπάνι, οι δίδυμοι Ίσα και Ακάς, 31 ετών, έχουν τεθεί επικεφαλής του λιανικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών αντίστοιχα, ενώ ο 28χρονος Ανάντ επικεντρώνεται στη μετάβαση της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο τελευταίος όμως πρέπει να δουλέψει και πιο σκληρά από τους άλλους.

Ενστάσεις για τον διορισμό του Ανάντ Αμπάνι

Ο Ακάς έχει υπηρετήσει ως διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της Reliance Retail Ventures από τον Οκτώβριο του 2014, ενώ ο Ανάντ είναι μόλις έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση. Ήταν μάλιστα ο μόνος από τα τρία αδέρφια που συνάντησε αντιδράσεις στην πρόταση του πατέρα του να τον διορίσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Οκτώβριο δύο εταιρείες παροχής συμβουλών σε πληρεξουσίους συνέστησαν στους μετόχους να ψηφίσουν κατά της ανόδου του Ανάντ.

Η Institutional Shareholder Services επικαλέστηκε «ανησυχίες» σχετικά με την «περιορισμένη εμπειρία του στην ηγεσία / στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας», αλλά υποστήριξε τους διορισμούς των Ίσα και Ακάς. Επαναλάμβανε τις συστάσεις της Institutional Investor Advisory Services (IIAS), με έδρα τη Βομβάη, η οποία ανέφερε ότι στα «28 έτη» η προαγωγή του Ανάντ «δεν ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές μας για την ψηφοφορία». Η IIAS υποστήριξε, επίσης, την Ίσα και τον Ακάς.

Και οι τρεις τελικά ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, αλλά οι προειδοποιήσεις αυτές υπογράμμισαν τις αμφιβολίες για το εάν ο Ανάντ ήταν κατάλληλος για τη θέση.

Τα προβλήματα υγείας του Ανάντ Αμπάνι

Ο Ανάντ υποφέρει από προβλήματα υγείας από την παιδική του ηλικία, κάτι που ο ίδιος έχει παρομοιάσει με «πόνο αγκαθιών». Η θεραπεία με στεροειδή για το χρόνιο άσθμα είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του σωματικού του βάρους, με τη μητέρα του Νίτα να μιλάει για τη μάχη του κατά της παχυσαρκίας το 2017.

Παρ’ όλα αυτά, η Νίτα και ο Μουκές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δώσουν στα παιδιά τους παρόμοιο ξεκίνημα στη ζωή. Έχουν όλα τους αποκτήσει πτυχία από αμερικανικά πανεπιστήμια. Η Ίσα έχει πτυχία από το Στάνφορντ και το Γέιλ, ενώ τα αγόρια από το Μπράουν.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός της διαδοχής από τον πατέρα τους δεν είναι τυχαίος. Αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να αποφευχθεί ο ακατάστατος αγώνας εξουσίας που αντιμετώπισε ο παππούς τους -και ιδρυτής της Reliance- Ντιρουμπάι Αμπάνι, που πέθανε, χωρίς να αφήσει διαθήκη, το 2002.

Αυτό προκάλεσε μια άσχημη και δημόσια σύγκρουση μεταξύ του Μουκές και του μικρότερου αδερφού του, Ανίλ, αναγκάζοντας τη μητέρα τους να παρέμβει και να χωρίσει την επιχείρηση.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024