Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ: «Αδικο και πολιτικά υποκινούμενο» είναι το ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Τατάρ: «Αδικο και πολιτικά υποκινούμενο» είναι το ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία επαναλαμβάνει τη «νέα προοπτική για μια λύση με κυριαρχική ισότητα», κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά με το πρόσχημα της «κυριαρχικής νοοτροπίας».

«Αδικο και πολιτικά υποκινούμενο» είναι το Ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ισχυρίζεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από trthaber.com).

Σε γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας» στα Κατεχόμενα, επαναλαμβάνονται οι γνωστές θέσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από το 1963 έως το 1974.

«Η ομοσπονδιακή λύση είναι αδύνατη»

«Το Ψήφισμα 186 της 4ης Μαρτίου 1964 αναγνώρισε την Κυπριακή Δημοκρατία υπό την ελληνοκυπριακή ηγεσία ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση. Με αυτή την απόφαση, παραβιάστηκαν διεθνείς συνθήκες και νομικά πλαίσια», υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή ηγεσία, η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο ψήφισμα ως «άδικο και πολιτικά υποκινούμενο».

Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά με το πρόσχημα της «κυριαρχικής νοοτροπίας», η τουρκοκυπριακή ηγεσία επαναλαμβάνει τη «νέα προοπτική για μια λύση με κυριαρχική ισότητα», βασιζόμενη στην άποψη ότι «η ομοσπονδιακή λύση είναι αδύνατη μετά από αποτυχημένες προσπάθειες όπως το Σχέδιο Ανάν και οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά».

Για το ίδιο ζήτημα, ανακοίνωση εξέδωσε και το «υπουργείο εξωτερικών» ασκώντας κριτική στην Ειρηνευτική Δύναμη.

«Διέγνωσε λανθασμένα»

«Δεν είναι μέρα για να γιορτάζεται, αντιθέτως, είναι σύμβολο της ιστορίας στην οποία μας στερήθηκαν τα έμφυτα και νόμιμα δικαιώματά μας», ισχυρίζεται το «υπεξ» σε γραπτή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η UNFICYP έχει απλώς διατηρήσει το status quo» στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Ψήφισμα 186 διέγνωσε λανθασμένα το Κυπριακό αναγνωρίζοντας μόνο τη διοίκηση της ελληνοκυπριακής πλευράς ως νόμιμη εξουσία και αντιμετωπίζοντας τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ/philenews.com

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024