Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόσχα: Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης

Μόσχα: Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης

Ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα Alexander Graf Lambsdorff εκλήθη σήμερα στο ρωσικό ΥΠΕΞ

Μετά τη δημοσιοποίηση από το RT ηχογραφημένων εμπιστευτικών συνομιλιών αξιωματούχων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, ξέσπασε μία άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση, η οποία επηρέασε τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα Alexander Graf Lambsdorff εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός πρέσβης κλήθηκε για την παροχή εξηγήσεων σχετικά με τη διαρροή των εμπιστευτικών συνομιλιών των Γερμανών αξιωματούχων.

Τι αναφέρθηκε στη συζήτηση των Γερμανών αξιωματούχων

Στη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Γερμανοί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ακούγονται να συζητούν για όπλα για την Ουκρανία και για ένα ενδεχόμενο πλήγμα του Κιέβου σε γέφυρα στην Κριμαία, με πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς κρουζ Taurus, με αποτέλεσμα Ρώσοι αξιωματούχοι να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τη Ρωσία ότι διεξάγει «πόλεμο πληροφοριών» που έχει στόχο την πρόκληση διαίρεσης στη χώρα του, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση στη Ρωσία της ηχογραφημένης αυτής συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών.

Σημειώνεται δε ότι ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά τα δημοσιεύματα που είδα το φως της δημοσιότητας, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram, ότι «Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.»

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024