Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - «Μασάζ» Ανδρουλάκη στους διαφωνούντες

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Μασάζ» Ανδρουλάκη στους διαφωνούντες

Τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ θα συζητήσει η ΚΟ του κόμματος την Τρίτη, με τη Χαριλάου Τρικούπη να ξορκίζει σενάρια διαφωνιών και εντάσεων.

Για αύριο, Τρίτη, στις 15.30 το μεσημέρι προγραμματίστηκε, τελικά, η αναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των δηλώσεων του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που άφησε να εννοηθεί πως περιμένει τη συνάντηση της ΚΟ για να εκφράσει ενστάσεις, σε επίπεδο τακτικής κυρίως. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του το σαββατοκύριακο (στο «Καρφί») ο βουλευτής υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «με προϋπόθεση την αλλαγή του άρθρου 16». Ωστόσο, δήλωσε πως πρώτη φορά άκουσε πρόσφατα την αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο» και τάχθηκε υπέρ ενός διαλόγου του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση επί συγκεκριμένων αντιπροτάσεων ή/και κατάθεσης σχετικής τροπολογίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι τη θετική διάθεση της υπέρ της απελευθέρωσης των μη κρατικών πανεπιστημίων είχε εκφράσει και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα της.

Παρότι οι παραπάνω δηλώσεις εμφανίστηκαν ως διαφοροποιήσεις, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε ιδιαίτερη έκπληξη. Ενώ η άποψη που εκφράζεται, κάπως σκωπτικά, από στελέχη, είναι πως υπάρχει μια διάθεση υπερπροβολής ειδήσεων που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ με διχόνοιες και εντάσεις που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Πάντως επισημαίνουν πως δεν προσμένουν σοβαρές εντάσεις στην αυριανή συνεδρίαση, δεδομένου ότι επί της ουσίας η σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ δεν απέχει από τη συνεδριακή θέση που αφορούσε την αναθεώρηση του Συντάγματος και εκτιμάται πως οποίες επιμέρους διαφωνίες μπορούν να συζητηθούν και να επιλυθούν χωρίς…παρατράγουδα.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, όταν ερωτώνται αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην επικείμενη ψηφοφορία, μοιράζονται την εκτίμηση πως δεν θα χρειαστεί να δοθεί τέτοια γραμμή αλλά ότι στην ΚΟ θα καταλήξουν όλοι μαζί σε συμφωνία για την καταψήφιση.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024