Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σήμα Κασσελάκη για τη  μάχη των ευρωεκλογών - Σε ποια σημεία θα «χτυπήσει» το Μαξίμου

Σήμα Κασσελάκη για τη μάχη των ευρωεκλογών – Σε ποια σημεία θα «χτυπήσει» το Μαξίμου

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Εκτελεστικό Γραφείο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, να δίνει σήμα για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στα γραφεία της Κουμουνδούρου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, τόσο σε επίπεδο εκλογών, όσο και για την αντιπολιτευτική ρητορική. Στη Βουλή θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές

Μεγάλη εκδήλωση στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος.

Η εκδήλωση κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου. Σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη συντεταγμένα, όπως σύμφωνα με πηγές τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Ψηλά στην ατζέντα η εκπαίδευση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στη μάχη ενάντια στην ίδρυση των «ιδιωτικών πανεπιστημίων». Οπως τονίστηκε κατά τις ίδιες πηγές από τον κ. Κασσελάκη στη συνεδρίαση, ο οποίος ανέδειξε την «αντισυνταγματικότητα» του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, αλλά και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, ως προς το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος. Τονίστηκε ότι το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

Στενά το θέμα της επιστολικής ψήφου

Σύμφωνα με πηγές, τη συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα της επιστολικής ψήφου μετά τις αποκαλύψεις, ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση στοιχείων του υπ. Εσωτερικών. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχοντας την απόλυτη πολιτική ευθύνη, όπως σημειώνουν, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», σχολιάζουν, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Εκλογές και ατζέντα

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών.

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού, με το επόμενο ραντεβού να δίνεται το Σάββατο.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024