Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, λέει η Νέα Αριστερά

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, λέει η Νέα Αριστερά

Πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών, τονίζει η Νέα Αριστερά για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων προς όφελος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Το ψηφιακό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, σημειώνει η Νέα Αριστερά σχετικά με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών και των emails ψηφοφόρων του εξωτερικού για χρήση προεκλογικών αναγκών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση του GDPR. Αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία είναι απόρρητα για στοχευμένες, εκλογικές και όχι μόνο, καμπάνιες».

«Πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών»

Κατά την κοινοβουλευτική ομάδα, «δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και η παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων από τον Ντόναλντ Τράμπ, η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος στην περίπτωση του Brexit και σε σειρά κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής είναι μερικά από τα πρόσφατα παραδείγματα».

«Ο πρωθυπουργός του Predator δεν μπορεί να κρύβεται»

Ακολούθως η Νέα Αριστερά προσθέτει ότι «η σιωπή της υπουργού Εσωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου είναι πρόδηλη της ενοχής τους. Η κυρία Κεραμέως δεν μπορεί να σιωπά, ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Predator δεν μπορεί να κρύβεται. Πως απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα η κυρία Ασημακοπούλου; Προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση;».

Καταληκτικά τονίζει ότι «πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών. Η Νέα Αριστερά χαιρετίζει τους πολίτες που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Δεν θα περάσει έτσι. Δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα δέοντα, θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό μέσο».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024