Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Δεν έμαθαν και επιμένουν στο ίδιο λάθος - Τροποποιούν ξανά τους όρους σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ

ΠΑΣΟΚ: Δεν έμαθαν και επιμένουν στο ίδιο λάθος – Τροποποιούν ξανά τους όρους σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «προετοιμάζει 'εν κρυπτώ' μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία με διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια, επιχειρώντας να ξαναμοιράσει την 'ενεργειακή πίτα' της χώρας»

Για επιβεβαίωση «με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο», αυτού που έχει τονίσει εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «για την αδιαφάνεια με την οποία η κυβέρνηση χαράσσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας», κάνει λόγο ο Τομέας Ενέργειας του κόμματος και ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υπευθύνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας.

Όπως σημειώνουν, η διαβούλευση «γίνεται μέσω διαρροών σε ΜΜΕ, με δημοσιεύματα και επιλεκτική ενημέρωση υπηρεσιακών και επιχειρηματικών παραγόντων».

«Είχαν υποχρέωση εδώ και πέντε χρόνια να χαράξουν ένα σταθερό σχέδιο αντιμετώπισης για τη διαχείριση του ηλεκτρικού χώρου, του οποίου οι δικές τους πολιτικές έχουν καταστήσει ‘αγαθό εν ανεπαρκεία’»

Και προσθέτουν πως «από τότε, δε, που προέκυψε το ζήτημα του αγροτικού ρεύματος, η κυβέρνηση υιοθετεί κάθε βδομάδα κι ένα διαφορετικό σχέδιο. Με αφορμή, όμως, το αγροτικό ρεύμα φαίνεται ότι άνοιξε ο ‘ασκός του Αιόλου’, υπερβαίνοντας κάθε θεσμική λειτουργία προκειμένου να ξαναμοιραστεί ο ηλεκτρικός χώρος».

«Απουσία, έστω και υποτυπώδους διαβούλευσης, καταστρατηγώντας την αρχή της προβλεψιμότητας, επιτείνοντας την αναστάτωση στην αγορά ενέργειας, η ηγεσία του υπουργείου, για ακόμα μια φορά προετοιμάζει ‘εν κρυπτώ’, μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία με διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια, επιχειρώντας να ξαναμοιράσει την ‘ενεργειακή πίτα’ της χώρας», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης»

Και σημειώνει πως «δε γίνεται για τόσο σημαντικά θέματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, η διαβούλευση να γίνεται μέσω διαρροών, δημοσιευμάτων και ομάδων εργασίας. Έχουν υποχρέωση να προχωρήσουν σε συντονισμένη ενημέρωση και δημόσια διαβούλευση και προφανώς να ακολουθήσουν τη δέουσα κοινοβουλευτική πρακτική, με ενημέρωση των αρμόδιων επιτροπών».

«Πέραν τούτων, αποκαλύπτεται, τώρα, η αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, την οποία προσπαθούν να ‘διορθώσουν’ και να καλύψουν ανάγκες για τις οποίες είτε δεν είχαν προετοιμαστεί, είτε αγνοούσαν», προσθέτει.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «η κυβέρνηση, αφού πρώτα με μια φωτογραφική υπουργική απόφαση διαμοίρασε τον ηλεκτρικό χώρο την προηγούμενη τετραετία, έρχεται σήμερα και αλλάζει ξανά τις προτεραιότητες στους Όρους Σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ. Ένα χρόνο μετά την τελευταία Υπουργική Απόφαση, η οποία τροποποίησε τους Όρους Σύνδεσης, ετοιμάζεται να καταθέσει διατάξεις, οι οποίες επιβάλλονται, λόγω αδυναμίας εφαρμογής των μέτρων που ήδη έχουν εξαγγείλει για το αγροτικό ρεύμα».

«Αντί να προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες τροποποιήσεις και εμβαλωματικές λύσεις, είχαν υποχρέωση εδώ και πέντε χρόνια να χαράξουν ένα σταθερό σχέδιο αντιμετώπισης για τη διαχείριση του ηλεκτρικού χώρου, του οποίου οι δικές τους πολιτικές έχουν καταστήσει ‘αγαθό εν ανεπαρκεία’», προσθέτει.

Για να καταλήξει πως «έστω και τώρα, και ενώ έχουν ‘υποθηκεύσει’ το ενεργειακό μέλλον της χώρας και αφού έχουν χαράξει τις ‘μπλε γραμμές’ στον ενεργειακό χάρτη, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να μας ενημερώσει για τις επικείμενες αλλαγές τις οποίες προετοιμάζει».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024