Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερη Αυτοδιοίκηση θέλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Περισσότερη Αυτοδιοίκηση θέλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ζήτησε περισσότερη αυτοδιοίκηση.

»Θελουμε περισσότερη Αυτοδιοίκηση στην Αυτοδιοίκηση» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ για να προσθέσει:

«Η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε μάς δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε σήμερα την κοινή μας βούληση για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πράξεις.

Η Αυτοδιοίκηση δοκιμάστηκε πολλές φορές και απέδειξε πως δεν φοβάται την ευθύνη, απέδειξε τον κορυφαίο ρόλο της ως βασικού πυλώνα κοινωνικής συνοχής.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Αυτοδιοίκηση χωρίς την Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκάστοτε Κυβέρνηση ώστε να απαντήσουμε με πειστικότητα στα μεγάλα και σημαντικά που καλούμαστε να διαχειριστούμε.
Το αίτημα για λειτουργική αυτονομία και οικονομική ανεξαρτησία των δήμων παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και οφείλει να επικαιροποιείται διαρκώς».

Αναγκαιότητα η χρηματοδότηση

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε και για την ανάγκη ουσιαστικής χρηματοδότησης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να καταστεί σαφές πως η ουσιαστική χρηματοδοτική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης οφείλει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα.

Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων χωρίς τη διάθεση των ανάλογων, επαρκών πόρων και του κατάλληλου προσωπικού θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε παράλυση της Αυτοδιοίκησης.

Ένα μόνο δίλημμα μπορεί να υπάρχει για εμάς: Αν θα επιλέξουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε και να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, ή αν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα στείρο, φοβικό παρελθόν που ορίζεται από τις διάφορες κομματικές σημαίες.

Την ισχυρή Αυτοδιοίκηση θα την διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί, με μια φωνή, θέτοντας όλα τα ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, κλείνοντας ερμητικά τις πόρτες στα κελεύσματα του κομματισμού».

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024