Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης στη δημοτική βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής

Ειδικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης στη δημοτική βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διευκόλυνσης για άτομα με προβλήματα όρασης εγκατέστησε στη δημοτική βιβλιοθήκη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρόσβαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπορούν να έχουν πλέον και τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, δυσλεξίας και κάθε είδους εντυποαναπηρία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος για να προσθέσει: «Ο Δήμος εγκατέστησε στους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης ειδική εφαρμογή που παρέχει εργαλεία ανάγνωσης, όπως μετατροπή κειμένου αλλά και εικόνας σε φωνή, φωνητικές εντολές για την πλοήγηση του χρήστη και, γενικά, δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και όλες να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, οποιοδήποτε πρόβλημα και εάν αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, εκτός από την ανάγνωση βιβλίων, με την καινούργια αυτή εφαρμογή, δίνεται επιπλέον η δυνατότητα στα άτομα με πρόβλημα όρασης ή ανάγνωσης να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να διαβάσουν τα email τους και γενικά να εκτελέσουν εργασίες ή να ψυχαγωγηθούν με ό,τι απαιτεί οθόνη.

Ενδεικτικά, μερικές από τις λειτουργίες που προσφέρει το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που θα βρουν οι πολίτες στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης: προηγμένο σύστημα ανάγνωσης οθόνης (text-to-speech) με ανάγνωση εγγράφων, email, ιστοσελίδων και εφαρμογών, πλήρης υποστήριξη ελληνικών, υποστήριξη οθονών Braille, λειτουργία OCR για φωνητική ανάγνωση εικόνων και εγγράφων PDF, μεγέθυνση έως και 60 φορές με επιπλέον δυνατότητες ενίσχυσης της οθόνης και του κέρσορα, φωνητικός βοηθός για εντολές, συντομεύσεις πληκτρολογίου για εντολές και για πλοήγηση ιστού».

Καινοτομία

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, «ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, είναι ο πρώτος δήμος που προσθέτει στις παροχές της Δημοτικής του Βιβλιοθήκης την εν λόγω υπηρεσία, κάτι που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση των φορέων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών πανελληνίως.

Θυμίζουμε, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», Κουντουριώτου και Νεότητος, και είναι ανοικτή για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, και τα απογεύματα 17.00 – 20.00 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη».

«Ο Δήμος μας πρέπει να γίνει μια πόλη ίσως ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς που βοηθάει τους συνδημότες μας να έχουν πρόσβαση παντού, ανεξάρτητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη γίνεται προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, προκειμένου και οι φίλοι και οι φίλες μας με θέματα όρασης να μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τον πλούσιο κατάλογο των βιβλίων της. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

*πηγή φωτογραφίας: Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024