Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της Sinéad O'Connor στις συγκεντρώσεις του

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της Sinéad O’Connor στις συγκεντρώσεις του

Η τραγουδίστρια «θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί» με την εκδοχή του «Nothing Compares 2 U» που χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις, λέει η εταιρεία διαχείρισης της κληρονομιάς της.

Η εταιρεία διαχείρισης της κληρονομιάς της Sinéad O’Connor δήλωσε ότι η ίδια θα είχε «αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί» από την εκδοχή του τραγουδιού της Nothing Compares 2 U που χρησιμοποιήθηκε στις πολιτικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Η O’Connor έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο καλλιτεχνών που έχουν απαιτήσει από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική τους

Με κοινή δήλωση της εταιρείας κληρονομιάς της εκλιπούσας Ιρλανδής τραγουδίστριας και της δισκογραφικής εταιρείας Chrysalis Records ζητήθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «να σταματήσει αμέσως τη χρήση της μουσικής της».

«Βιβλικός διάβολος»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η O’ Connor, η οποία πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 56 ετών, ζούσε με έναν «αυστηρό ηθικό κώδικα» και στο παρελθόν είχε αναφερθεί στον Τραμπ ως «βιβλικό διάβολο».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, είναι γνωστό ότι η Sinéad O’Connor ζούσε με έναν αυστηρό ηθικό κώδικα που οριζόταν από την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια προς τους συνανθρώπους της».

Η εκδοχή του Nothing Compares 2 U από την O’Connor πέρασε εβδομάδες στο Νο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1990 και την ανέδειξε σε αστέρι

Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την εμβληματική ερμηνεία του Nothing Compares 2 U στις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Sinéad θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί από την παραποίηση της δουλειάς της με αυτόν τον τρόπο από κάποιον που η ίδια αποκαλούσε «βιβλικό διάβολο».

Ως θεματοφύλακες της κληρονομιάς της, απαιτούμε από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τη μουσική της».

Εν μέσω προσπαθειών για δεύτερη θητεία

Η εκδοχή του Nothing Compares 2 U από την O’Connor πέρασε εβδομάδες στο Νο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1990 και την ανέδειξε σε αστέρι. Η γεννημένη στο Δουβλίνο τραγουδίστρια ήταν επίσης γνωστή για την ανοιχτή ομιλία της σχετικά με τους αγώνες της με την ψυχική της υγεία και λέγεται ότι βοήθησε στην αλλαγή της Ιρλανδίας λόγω της κριτικής της στην Καθολική Εκκλησία.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο νοτιοανατολικό Λονδίνο στις 26 Ιουλίου 2023.

Ο Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2017 έως το 2021, διεκδικεί δεύτερη θητεία.

Αυτή τη στιγμή διεξάγει εκστρατεία για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις επερχόμενες εκλογές του 2024.

Η O’Connor έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο καλλιτεχνών που έχουν απαιτήσει από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική τους για τις πολιτικές του εκστρατείες, μεταξύ των οποίων ο Johnny Marr των Smiths, η Rihanna, ο Neil Young, οι Linkin Park, ο αείμνηστος Tom Petty και ο frontman των Aerosmith Steven Tyler.

*Mε πληροφορίες από Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Η Sinead O’Connor εμφανίζεται με τον θρύλο της reggae Burning Speart στα 5α Ετήσια Βραβεία Jammy στη Νέα Υόρκη, 26 Απριλίου 2005. REUTERS | Shannon Stapleton

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024