Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καλεί τους Γερμανούς να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με τις πολεμικές διαρροές

Ρωσία: Η Ζαχάροβα καλεί τους Γερμανούς να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με τις πολεμικές διαρροές

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβα επεσήμανε ότι τα σχόλια σχετικά με τη σκανδαλώδη ηχογράφηση προήλθαν ως δημοσιεύματα ΜΜΕ που επικαλούνταν ανώνυμες πηγές και ήταν «τερατωδώς πολύπλευρα».

Οι Γερμανοί πολίτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άμεσο διάλογο με την κυβέρνησή τους σχετικά με τη συνομιλία των Γερμανών στρατιωτικών που διέρρευσε και για το πού κατευθύνεται η χώρα τους και ποιος την οδηγεί, έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Η διπλωμάτης επεσήμανε ότι τα σχόλια των γερμανικών κυβερνητικών οργάνων σχετικά με τη σκανδαλώδη ηχογράφηση δεν προήλθαν ούτε από τους επίσημους εκπροσώπους τους ούτε ως δελτία Τύπου, αλλά ως δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που επικαλούνταν ανώνυμες πηγές και ήταν «τερατωδώς πολύπλευρα». Εννοεί πως τα στελέχη, μιλούν, για την ακρίβεια μιλούν πολύ και με λεπτομέρειες!

«Υπάρχει μια δύναμη μέσα στο κρατικό σώμα της Γερμανίας, η οποία είναι αόρατη (και άγνωστη) για έναν Γερμανό ψηφοφόρο και δεν σχετίζεται με το εκλογικό σύστημα, και η οποία κυβερνά πλέον στη Γερμανία».

«Έτσι, ο (Γερμανός καγκελάριος) Όλαφ Σολτς υπόσχεται να το εξετάσει, ενώ ο Ρόντερικ Κίζεβετερ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εποπτείας της Μπούντεσταγκ, δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό στην αποτυχία των γερμανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας και των στρατιωτικών υπηρεσιών», επισήμανε.

Η Μ. Ζαχάροβα άφησε να εννοηθεί πως οι αποφάσεις στην Γερμανία δεν λαμβάνονται από τους εκλεγμένους ηγέτες της.

Η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών τους «τρίβει στην μούρη» την αποτυχία να διαφυλάξουν κρατικά μυστικά στο ανώτατο επίπεδο

«Νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν τώρα μια μοναδική ευκαιρία να σωθούν, να τραβήξουν αυτό το σχοινί και να κάνουν τις επίσημες αρχές να μιλήσουν άμεσα για το τι συμβαίνει στη Γερμανία, για το τι αφορά αυτή η συζήτηση και για το ποιος ηγείται της χώρας και πού», δήλωσε η διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι οι αποσπασματικές αντιδράσεις των γερμανικών αρχών δείχνουν την έλλειψη ενιαίας εξουσίας στη χώρα.«Οι ελίτ, οι αρχές και ο λαός δεν έχουν ούτε ευθύνη ο ένας μπροστά στον άλλο ούτε ανατροφοδότηση. Αυτό είναι μια ανοιχτή απόδειξη ότι δεν υπάρχει δημοκρατία», πρόσθεσε η ίδια.

«Υπάρχει μια δύναμη μέσα στο κρατικό σώμα της Γερμανίας, η οποία είναι αόρατη (και άγνωστη) για έναν Γερμανό ψηφοφόρο και δεν σχετίζεται με το εκλογικό σύστημα, και η οποία κυβερνά πλέον στη Γερμανία. Οι Γερμανοί γράφουν για schattenstaat – «βαθύ κράτος». Αλλά όλο το υλικό σχετικά με το θέμα αυτό πεσιμιστικοποιείται, διαγράφεται και λογοκρίνεται, ενώ οι συγγραφείς χαρακτηρίζονται θεωρητικοί συνωμοσίας».

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, έκανε λόγο για βαθύ κράτος.

Όχι μόνο τους αφόπλισε αλλά καθώς οι Γερμανοί πιάστηκαν να συνωμοτούν για εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσίας, δύσκολα θα βοηθήσουν την Ουκρανία

Η διπλωμάτης συνέχισε λέγοντας ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν μοναδικό σκοπό ύπαρξης, ο οποίος είναι «να στηρίξουν την ψευδαίσθηση της δημόσιας δημοκρατίας».

«Όλες οι πληροφορίες διαστρεβλώνονται, η δημοσιοποίησή τους ενορχηστρώνεται και οι αρχές απαλλάσσονται από την ευθύνη», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Με την δημοσιοποίηση των συνομιλιών, η Ρωσία είπε στην Γερμανία «ξέρω τι ετοιμάζεις», τους έβαλε σε βαθιά ενδοκυβερνητική περιδίνηση και τους αφόπλισε από περαιτέρω επιθετικές κινήσεις.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα – Πως αφοπλίστηκε η Γερμανία

Την 1η Μαρτίου, η αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν δήλωσε ότι την ίδια ημέρα που ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται και δεν θα εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, τα ανώτατα κλιμάκια της Γερμανίας στην πραγματικότητα μελετούσαν την επιλογή της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας με τρόπο που δεν θα είχε επιπτώσεις για το Βερολίνο, δίνοντάς του την κάλυψη της εύλογης άρνησης.

Η Σιμονιάν δήλωσε ότι είχε στην κατοχή της μια επιβεβαιωτική ηχογράφηση και αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα το αντίγραφο της συνομιλίας που διέρρευσε, το οποίο δείχνει ότι οι αξιωματικοί συζητούσαν για το πόση καταστροφή θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Taurus της Γερμανίας στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς και για τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας μιας τέτοιας επίθεσης.

Στις 2 Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι είχαν υποκλαπεί επικοινωνίες εντός της πολεμικής αεροπορίας σχετικά με σχέδια επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας. Ουσιαστικά, ενοχοποιήθηκαν ή ενοχοποίησαν και το ΝΑΤΟ για την ανατίναξη του αγωγού Nordstream. Οι πύραυλοι Taurus θα έδιναν «απόσταση» στην Ουκρανία, καθώς θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στην Ρωσία. Αντίποινα έχουν υπάρξει τόσο κατά της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγές: Telegram, TASS και άλλες

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024