Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Μια αγκαλιά δρομείς και συγγενείς των θυμάτων στον τερματισμό του «1ου Δρόμου Μνήμης»

Τέμπη: Μια αγκαλιά δρομείς και συγγενείς των θυμάτων στον τερματισμό του «1ου Δρόμου Μνήμης»

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν 30 χλμ προς τιμήν των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος - «Εμείς θα τερματίσουμε, μόνο όταν και ο τελευταίος μπει στη φυλακή» βροντοφώναξαν οι συγγενείς των νεκρών

Ανατριχιαστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (03/03) στο σημείο-«μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπου τερμάτισαν οι δρομείς μετά τον 1ο αγώνα μνήμης.

Εκατοντάδες δρομείς μετά τη λήξη τοτυ «1ου Δρόμου Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών», συναντήθηκαν και αγκαλιάστηκαν με συγγενείς των θυμάτων και έστειλαν από κοινού το μήνυμα ότι δεν θα ξεχαστεί ούτε μια, ούτε ένας από τα θύματα.

Ήταν ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές, χωρίς βραβεύσεις, χωρίς μετάλλια… Ένας δρόμος μνήμης. Ένας τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη των «παιδιών» και των «ανθρώπων» μας που τόσο άδικα χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Από το σημείο του τερματισμού, οι συγγενείς ύψωσαν τις φωνές τους και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «εμείς θα τερματίσουμε, μόνο όταν και ο τελευταίος μπει στη φυλακή».

«Να μας πουν ποιος έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» για να χαθούν τόσο πολύτιμα στοιχεία» ζητούν να μάθπυν οι συγγενείς των θυμάτων

Εκατοντάδες δρομείς διένυσαν απόσταση 30 χλμ. με σημείο εκκίνησης τον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου Ζαχάρεως και τερματισμό τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Μόλις οι δρομείς έφτασαν στο τέρμα, οι συγγενείς αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε κλάματα. Μάλιστα, τους πρόσφεραν συμβολικά και μια εικόνα της Αγίας Αναστασίας, στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ακολούθως και σε φορτισμένο κλίμα τελέστηκε το τρισάγιο στην μνήμη των 57 ψυχών στο εκκλησάκι το οποίο χτίστηκε πάνω από το «μπαζωμένο» -πια- σημείο της τραγωδίας, με τους παρευρισκόμενους να κρατούν λουλούδια και κεριά στην μνήμη των συνανθρώπων μας.

Αναμονή για την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού και των ουσιών από τον τόπο της τραγωδίας

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά και την έκρηξη και που πιθανόν να ευθύνονται για την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Μάλιστα, έχουν αποστείλει βιντεοληπτικό υλικό αλλά και τις ουσίες σε εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού και τα πορίσματα αναμένεται να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

«Να μας πουν ποιος έδωσε τελικά την εντολή για να χαθούν τόσο πολύτιμα στοιχεία στον τόπο όπου δολοφονήθηκαν οι δικοί μας άνθρωποι. Ποιος θέλει να κρύψει και τι;» διερωτήθηκε ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος.

Παράλληλα, περιμένουν την ανάκτηση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας από τον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστωθεί τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Δείτε φωτογραφίες από τον «1ο Δρόμο Μνήμης»

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024