Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερμού: «Είναι σφάξιμο...» - Ξεσπούν οι συγγενείς της 22χρονης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Ερμού: «Είναι σφάξιμο…» – Ξεσπούν οι συγγενείς της 22χρονης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Το θύμα βρίσκεται ακόμη στην εντατική λόγω των σοβαρών τραυμάτων

Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους τους αυτό που συνέβη, μέρα μεσημέρι στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Οι συγγενείς της 22χρονης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο την Παρασκευή (1/3) στην Ερμού, ξεσπούν και ζητούν εξηγήσεις, τη στιγμή που το θύμα βρίσκεται στην εντατική με σοβαρά τραύματα.

«Όχι απλά είναι σκισμένο το μπουφάν, είναι διαμελισμένο στα δύο» δείχνει και περιγράφει με τρεμάμενη φωνή ο ξάδερφος της 22χρονης, μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι αυτός περιπλανιόταν, περιφερόταν από το Μοναστηράκι με το μαχαίρι καταλαβαίνετε;»

Όπως λέει ο πατέρας της, ήταν μια διαδρομή που έκανε κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά της.

«Έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα…»

Μόλις λίγα μέτρα πριν φτάσει στο κατάστημα που εργάζεται, ο δράστης την πλησιάζει και χωρίς να μιλήσει την μαχαιρώνει στην πλάτη. Και δεν σταματά… το στρίβει προς τα κάτω.

«Όχι απλά ένα χτύπημα, ο άνθρωπος έβαλε το μαχαίρι και το έστριψε προς τα κάτω, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα πνεύμονας διάφραγμα έφτασε κοντά στο στομάχι. Είναι…είναι σφάξιμο. Με το που το κάνει αυτό μένει ακίνητος, το παίζει τρελός. Πώς έβαλε δικηγόρο και εμένα η ξαδέλφη μου τώρα είναι στην εντατική;» αναρωτιέται ο ξάδελφος του θύματος.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι αυτός περιπλανιόταν, περιφερόταν από το Μοναστηράκι με το μαχαίρι καταλαβαίνετε; Είναι ένα τυφλό χτύπημα», λέει η θεία της κοπέλας.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες. Εκατοντάδες περαστικοί και εργαζόμενοι βρίσκονται σε σοκ.

«Με παρακολουθούσε»

«Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε. Τη μαχαίρωσα για να την αποφύγω», φέρεται να είπε ο δράστης στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι η 22χρονη είναι «πράκτορας των Γερμανών».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 42χρονος έφερε γερμανικό διαβατήριο, ενώ έφτασε στην Ελλάδα την προηγουμένη της επίθεσης.

Οι Αρχές αρχικά ερευνούσαν το ενδεχόμενο δράστης και θύμα να γνωρίζονται και να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά, αλλά και το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας.

Πλέον, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που έκανε μια τυχαία επίθεση στον δρόμο.

Παραμένει στη ΜΕΘ η 22χρονη

Η νεαρή κοπέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται από την Παρασκευή (1/3) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αφού υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε βαριά τραύματα στον πνεύμονα, υπέστη ρήξη διαφράγματος, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό.

Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, δεν είναι διασωληνωμένη και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Μάλιστα, η 22χρονη φαίνεται πως στάθηκε τυχερή, μέσα στην ατυχία της, καθώς το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της, εμπόδισε το μαχαίρι του δράστη να διεισδύσει στην καρδιακή χώρα.

Ο 42χρονος δράστης βρέθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε συνδυασμό με την κατοχή και χρήση όπλου, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη 5 Μαρτίου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024