Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Εξακολουθεί να ελπίζει ο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός μέχρι το ραμαζάνι

Γάζα: Εξακολουθεί να ελπίζει ο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός μέχρι το ραμαζάνι

«Εργαζόμαστε» για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει αυτή επιτευχθεί μέχρι το ραμαζάνι.

Ο Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Elizabeth Frantz) δήλωσε χθες Παρασκευή πως εξακολουθεί να «ελπίζει» ότι θα συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας προτού αρχίσει το ραμαζάνι, ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το βράδυ της 10ης ή της 11ης Μαρτίου.

«Εργαζόμαστε πάντα» για την κατάπαυση του πυρός, αλλά «δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ενώ αποχωρούσε από τον Λευκό Οίκο, για την πιθανότητα να εφαρμοστεί ανακωχή στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων ως την ημερομηνία αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «το ελπίζω, εργαζόμαστε πάντα για το ζήτημα αυτό. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει προχθές ότι η Ουάσιγκτον ελέγχει τις αναφορές πως ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι η αιματοχυσία θα περιπλέξει τις συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας.

«Είμαι αισιόδοξος»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν το περιστατικό θα περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις, ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά. «Το ξέρω ότι θα συμβεί».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ανέμενε πάντως να επιτευχθεί μέχρι τη Δευτέρα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, όπως είχε προβλέψει νωρίτερα. «Μάλλον όχι μέχρι τη Δευτέρα, αλλά είμαι αισιόδοξος», είπε κατά τις προχθεσινές δηλώσεις του.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ιζάτ αλ-Ρισκ, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic, δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν θα αποτελέσουν «κάλυψη για τον εχθρό να συνεχίσει τα εγκλήματά του».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024