Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πιο κρίσιμη εβδομάδα μέχρι την επόμενη

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα μέχρι την επόμενη

Σε 7 μέρες οι πρωταθλητές παίζουν τα ρέστα τους για το πλεονέκτημα έδρας

Ένα μήνα μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μεγαλούργησε καθώς από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου πάτησε γερά μέσα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τρεις συνεχόμενες σπουδαίες νίκες εκτός έδρας σε Μόναχο με Μπάγερν, Βαλένθια με την ομώνυμη ομάδα και Κάουνας με τη Ζαλγκίρις ενώ ενδιάμεσα είχε και το ταξίδι στην Κρήτη για το κύπελλο όπου θριάμβευσε τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό κατακτώντας το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Και όμως επιστρέφοντας στη ζεστή έδρα του μέσα σε μια εβδομάδα θα «παίξει» σε μεγάλο βαθμό τα ρέστα του για μια θέση στην πρώτη τετράδα πλέον.

Ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του για το πλεονέκτημα σε μια βδομάδα

Καθώς φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό από Πέμπτη σε Πέμπτη, ομάδας που βρίσκονται μόλις μια νίκη πάνω από τους πρωταθλητές.

Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό θα είναι εάν συνεχίσει το νικηφόρο σερί του που άρχισε εντός έδρας με τη Μακάμπι και έφτασε αισίως τις 4/4 συνεχόμενες νίκες μετά τον έναν μήνα…περιοδεία στην Ευρώπη.

O Ολυμπιακός ουσιαστικά βαδίζει στα χνάρια της περσινής περιόδου που ενώ είχε γνωρίσει τρείς ήττες στο ΣΕΦ με το που μπήκε το 2023 είχε μόνο νίκες εκεί και έφτασε να κατακτήσει την 1η θέση στην κανονική περίοδο, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει ούτε ο ίδιος ούτε ο Παναθηναϊκός.

Αν πάντως το καταφέρει ξανά να κρατήσει την έδρα του ανέπαφη στη νέα χρονιά στα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν στο ΣΕΦ (Βίρτους, Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν και Φενέρμπαχτσε) μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου θα έχει βάλει τις πιο μεγάλες βάσεις για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης κάτι που δίνει και πλεονέκτημα έδρας.

Φυσικά και δεν είναι εύκολη η αποστολή των Ερυθρολεύκων αλλά το γεγονός ότι πέρασαν με τόσο εμφατικό τρόπο από το Κάουνας έχοντας νοκ άουτ τέσσερις παίκτες (Μιλουτίνοβ, Γουίλιαμ-Γκός, Λαρεντζάκης, Μήτρου Λόνγκ) και τον Παπανικολάου να παίζει με ένεση μετά από αφόρητους πόνους στη μέση δείχνει πολλά.

Να θυμίσουμε ότι από την πρωτοχρονιά που ανάλαβε τη λιθουανική ομάδα ο Ανδρέα Τρινκιέρι στο Κάουνας ήταν άτρωτη έχοντας νικήσει με 6 πόντους την Αλμπα, με 23 τη Φενέρμπχαχτσε, με 26 της Εφές και με 12 τον Παναθηναϊκό έχοντας κάνει το 4/4.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός πατάει καλά στα πόδια του μέσα από το ομαδικό μπάσκετ καλύπτοντας κάθε φορά και 2-3 πολύ σημαντικές απουσίες και αυτό είναι ένα παράσημο για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα που δίνει ρεσιτάλ αλτρουϊσμού και αυτό φαίνεται γενικότερα από τη νοοτροπία της ομάδας όπως η φάση ορόσημο στο ξεκίνημα του αγώνα στο Κάουνας όπου σε κλέψιμο του Γουόκαπ με τον Αμερικανό να ξεχύνεται μόνος του προς το αντίπαλο καλάθι, σταμάτησε και έδωσε πίσω του ασίστ στον Πήτερς που ακολουθούσε και τελικά κάρφωσε.

Το πιο βασικό όμως είναι ότι όπως φαίνεται οι παίκτες του το απολαμβάνουν και αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη του Έλληνα τεχνικού.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024