Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Φερνάντο: Οι 2 γάμοι, το love story με Ελληνίδα δημοσιογράφο και η χρόνια ασθένεια

Πρίγκιπας Φερνάντο: Οι 2 γάμοι, το love story με Ελληνίδα δημοσιογράφο και η χρόνια ασθένεια

Η Ελληνίδα σύζυγός του και οι σχέσεις με την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο  Φερνάντο Γκόμεζ Αθέμπο, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε εδώ και μήνες. Ο Ισπανός πρίγκιπας και πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Φελίπε, εξέπνευσε την Παρασκευή (1/3) σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Η τελευταία σύζυγος του Φερνάντο Γκόμεζ, Νάντια Χαλαμανδάρη δημοσίευσε ένα κερί στο προφίλ της στο Instagram, με τον κόσμο να της δίνει συλλυπητήρια. Ο ανιψιός του Χουάν Κάρλος Ι πάλευε εδώ και καιρό με τη χρόνια αυτή ασθένεια, η οποία επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, επιβεβαίωσαν οικογενειακές πηγές στην El Confidencial, όπως αναφέρει η El Pais.

Ποιος ήταν ο Φερνάντο

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1974 και ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της Doña Pilar, αδελφής του βασιλιά Χουάν Κάρλος, και του Luis Gómez-Acebo. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια που ανήκει στην υψηλή αριστοκρατία και την οικονομική ελίτ της Ισπανίας με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τον βασιλικό οίκο, ο Φερνάντο έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Philips Ibérica S.A.E., διευθυντής της Petróleos del Mediterráneo (Petromad), της Les Must de Cartier España, πρόεδρος της Real Fundación de Música de Cámara και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας Plus Ultra.

Παντρεμένος δύο φορές

Ο πρώτος του γάμος που ήταν με τη Mónica Martin Luque και πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2006 στο Real Monasterio de la Encarnacion παρουσία ολόκληρης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν ανιψιός του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα και πήρε διαζύγιο το 2013. Παρέμειναν καλοί φίλοι. «Το γεγονός ότι χωρίσαμε δεν σημαίνει ότι δεν τα πάμε καλά», είχε πει η Mónica Martin Luque.

Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2016.

Ο Δον Φερνάντο παντρεύτηκε για δεύτερη φορά στις 31 Μαΐου 2016. Ο γάμος αυτός ήταν πολιτικός και έγινε στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου παντρεύτηκε την Ελληνίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Νάντια Χαλαμανδάρη. Πέντε ημέρες μετά το γάμο, η Νάντια γέννησε τον γιο του ζευγαριού, Νικόλα, σε κλινική της Αθήνας. Όταν υπήρξαν φήμες περί χωρισμού, το 2017, ο Φερνάντο τις διέψευσε.

Το love story με την Ελληνίδα δημοσιογράφο

Ο πρίγκιπας Φερνάντο και η δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη γνωρίστηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015. Η επικοινωνία τους αρχικά διατηρήθηκε μέσω των social media. Ούτε παράξενο, ούτε πρωτότυπο την εποχή της κυριαρχίας του Ιντερνετ. Ο καλοκαιρινός έρωτας του ζευγαριού εξελίχθηκε σε κάτι πιο σοβαρό και κατέληξε στα σκαλιά του δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου. Εκεί, στις 31 Μαΐου του 2016, το ζευγάρι, κάτω από άκρα μυστικότητα, αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

Το δημοσίευμα ενός ισπανικού περιοδικού λίγες ημέρες αργότερα επιβεβαίωσε το ευχάριστο γεγονός, σημειώνοντας βέβαια ότι στο γάμο δεν παρέστη κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Τρεις ημέρες αργότερα κράτησαν στα χέρια τους τον καρπό του ερωτά τους, τον μικρό Νικόλαο.

Και κάπως έτσι το ζευγάρι άρχισε να ζει το δικό του παραμύθι, μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας. Το 2017 ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες περί χωρισμού. Ισπανικό περιοδικό, επικαλούμενο πηγές κοντά στη βασιλική οικογένεια, ανέφερε ότι το ζευγάρι έπαψε να μένει μαζί γιατί η Νάντια δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στον καινούργιο τρόπο ζωής της στην Ιβηρική χερσόνησο. Επιθυμία της βασιλικής οικογένειας, ήταν η Νάντια να ταξιδεύει συχνά στην Ισπανία, προκειμένου να μπορεί ο Νικόλαος να βλέπει περισσότερο τον πατέρα του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η δημοσιογράφος τότε, μέσω φίλου της ήθελε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα λέγοντας πώς δεν έχει χωρίσει με τον πρίγκιπα Φερνάρντο, αλλά επειδή της αρέσει να εργάζεται και να είναι δημιουργική, και επειδή δε μιλάει Ισπανικά- κάτι που θα την βοηθούσε να εργαστεί στην Ισπανία- αποφάσισαν από κοινό να περνάει κάποιο χρόνο στην Ελλάδα για να εργάζεται.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024