Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Ο πρίγκιπας Χάρι χάνει τους φρουρούς του

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Ο πρίγκιπας Χάρι χάνει τους φρουρούς του

Όταν ο πρόγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κυβέρνηση του αφαίρεσε την αστυνομική προστασία. Προσέφυγε δικαστικά και έχασε!

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την προστασία που χρηματοδοτούσαν οι φορολογούμενοι, αφού παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Ο Χάρι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Υπουργείου Εσωτερικών αφού αυτό αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι δεν θα του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός» προστασίας όταν βρίσκεται στη χώρα. Ο κατατρεγμένος πρίγκιπας συν τοις άλλοις αντιμετωπίζει και τις απειλές του Τραμπ πως θα τον απελάσει. Πέρα από τους τριγμούς με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης τον Δεκέμβριο, οι δικηγόροι του Χάρι υποστήριξαν ότι η απόφαση σήμαινε ότι «ξεχωρίζει» και ότι αντιμετωπίζεται «λιγότερο ευνοϊκά», ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν επίσης την παράλειψη να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος που θα είχε στη φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου μια «επιτυχημένη επίθεση» εναντίον του Χάρι, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του Μέγκαν στην Καλιφόρνια από τον Ιούλιο του 2020, μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν ως ανώτεροι βασιλείς.

Ο Δούκας του Σάσεξ έχει εκφράσει έντονα την άποψή του για την ασφάλεια της οικογένειάς του, κάνοντας συχνά συγκρίσεις μεταξύ της μεταχείρισης της συζύγου του με εκείνη που αντιμετώπισε η μητέρα του, Νταϊάνα

Όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση ήταν δικαιολογημένη και «δεν αμαυρώθηκε από διαδικαστική αδικία». Ο δούκας του Σάσεξ θα ασκήσει έφεση, δήλωσε ο νομικός του εκπρόσωπος. «Ο Δούκας δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια δίκαιη και νόμιμη εφαρμογή των ίδιων των κανόνων της RAVEC, διασφαλίζοντας ότι θα λάβει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους, σύμφωνα με τη γραπτή πολιτική της RAVEC», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο CNN, αναφερόμενος στον οργανισμό που φροντίζει για την ασφάλεια των βασιλικών.

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πως ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του, έχοντας και το προηγούμενο με την μητέρα του Νταϊάνα.

Λίγο δικομανής ο πρίγκιπας;

Μετά την απόφαση, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο CNN: «Χαιρόμαστε που το Δικαστήριο έκρινε υπέρ της θέσης της κυβέρνησης σε αυτή την υπόθεση και εξετάζουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματά μας. Θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω. Το σύστημα προστατευτικής ασφάλειας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυστηρό και αναλογικό. Αποτελεί πάγια πολιτική μας να μην παρέχουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις αυτές, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους και να επηρεάσει την ασφάλεια των ατόμων».

Ο Δούκας του Σάσεξ έχει εκφράσει έντονα την άποψή του για την ασφάλεια της οικογένειάς του, κάνοντας συχνά συγκρίσεις μεταξύ της μεταχείρισης της συζύγου του με εκείνη που αντιμετώπισε η μητέρα του, Νταϊάνα. Η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε το 1997 μετά από εσωτερικές κακώσεις που προκλήθηκαν από αυτοκινητιστικό δυστύχημα υψηλής ταχύτητας στο Παρίσι. Αυτή η νομική υπόθεση είναι μία από τις πολλές αγωγές που έχει αναλάβει ο πρίγκιπας Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Μάιο του 2023, ο Χάρι έχασε μια ξεχωριστή δικαστική προσφυγή, με την οποία ζητούσε να πληρώσει για την αστυνομική του προστασία όταν βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση ελήφθη αφού το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξε ότι δεν ήταν σκόπιμο για τα πλούσια άτομα να αγοράζουν προστατευτική ασφάλεια από εξειδικευμένους αστυνομικούς. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο δούκας απέσυρε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε ασκήσει κατά της Associated Newspapers Limited (ANL), του εκδότη της Mail on Sunday.

Βέβαια με τα χρήματα που πληρώνει σε δικηγόρους εναντίον εφημερίδων ή κυβέρνησης, θα μπορούσε να προσλάβει υπηρεσίες φύλαξης.

Και ο σωστός λόγος προσφυγής στα δικαστήρια

Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε το ANL για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με μια ιστορία του Φεβρουαρίου 2022 για την υπόθεση του Δούκα στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας όταν ο ίδιος και η οικογένειά του επισκέπτονται τη χώρα.

Τον Δεκέμβριο του 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε ότι ο Χάρι ήταν θύμα τηλεφωνικής υποκλοπής και άλλων μέσων «παράνομης συλλογής πληροφοριών» από τον εκδότη Mirror Group Newspapers (MGN).

Ο δικαστής επιδίκασε στον Χάρι αποζημίωση ύψους 140.600 λιρών (177.000 δολαρίων) με την απόφαση.Ο Χάρι διευθέτησε τα υπόλοιπα μέρη της υπόθεσης τηλεφωνικής υποκλοπής εναντίον της MGN νωρίτερα αυτό το μήνα, με τον δικηγόρο του να λέει ότι θα λάβει μια σημαντική πληρωμή.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024