Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«O Πούτιν συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος» - «Πυρά» ΕΕ και Βρετανίας για τις πυρηνικές απειλές

«O Πούτιν συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος» – «Πυρά» ΕΕ και Βρετανίας για τις πυρηνικές απειλές

«Αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας , αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Βλαντίμιρ Πούτιν

O Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος και προσπαθεί να συνεχίσει να εξαπατά το διεθνές κοινό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος ο οποίος τον ακούει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς για την ομιλία του Ρώσου προέδρου και τις απειλές για χρήση πυρηνικών.

Σημείωσε ότι η ομιλία Πούτιν είναι μέρος της προσπάθειάς του για επανεκλογή, καθώς και ότι πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα των προσπαθειών του να αποποιηθεί την ευθύνη για τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

«Ήταν ακόμη μία ευκαιρία γι’ αυτόν να διοχετεύσει τα πολύ γνωστά ψέματα», τόνισε ο Πίτερ Στάνο, υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες, εσωτερικά στη Ρωσία, περιφερειακά στην Ουκρανία, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή».

Ο Πίτερ Στάνο ρωτήθηκε επίσης σχετικά με την έκκληση εκπροσώπων της Υπερδνειστερίας προς την Ρωσία για προστασία από την πίεση της Μολδαβίας. Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Μολδαβία.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα σε αυτή την περιοχή είναι προς το συμφέρον πρώτα από όλα των πολιτών και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείστερου και σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο», τόνισε.

Προσέθεσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές της Μολδαβίας και ότι υπάρχει  εμπιστοσύνη πως θα κάνουν τα πάντα για να χειριστούν την παρούσα κατάσταση.

«Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει την ειρηνική και συνολική επίλυση της σύγκρουσης γύρω από την Υπερδνειστερία, την οποία προσεγγίζουμε στην βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

«Προσπάθεια μόχλευσης της ορατής διχόνοιας στη Δύση για την στήριξη στην Ουκρανία»

Παράλληλαλ, ο Toμπίας Έλγουντ, πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο τελευταίος πυρηνικός κροταλισμός του Πούτιν είναι μια προσπάθεια μόχλευσης της ορατής διχόνοιας στη Δύση σχετικά με το πώς προχωρά η υποστήριξη προς την Ουκρανία».

Όπως δήλωσε στην βρετανική Telegraph, «δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε από τη Μόσχα και να παραμείνουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην ώθηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024