Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ελλειματικός προϋπολογισμός οδηγεί σε δανεισμό την δημοτική Αρχή Ηρακλείου

Ο ελλειματικός προϋπολογισμός οδηγεί σε δανεισμό την δημοτική Αρχή Ηρακλείου

Τη σύναψη δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, εισηγείται η Δημοτική Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την έγκριση, κατά πλειοψηφία, του ελλειμματικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 και την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη δανείου ισοσκελισμού και εξουσιοδότησή της για τις περαιτέρω ενέργειες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή σε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση, χαρακτήρας που έγινε ομόφωνα αποδεκτός από τα μέλη της Επιτροπής.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος, «ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε αναφορά στα δεδομένα που έχουν οδηγήσει σε μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επεσήμανε την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, δεδομένου ότι όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην ανάγκη υλοποίησης των έργων. Αναφέρθηκε επίσης στα αναπτυξιακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό 2024, στις προσπάθειες γενικότερου εξορθολογισμού που καταβάλλονται, στην ίδια την προσπάθεια να αξιοποιηθεί το δάνειο ως το πλέον κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά και στο γεγονός ότι δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος του δανεισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αγριμανάκη, καθώς και όλους του εμπλεκόμενους Αντιδημάρχους, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο Σπύρο Δοκιανάκη, αλλά και όλα τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Επόμενος σταθμός στον οδικό χάρτη της Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2024, είναι η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Πέμπτη 29/2.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024