Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη - Οργισμένες αντιδράσεις

Ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη – Οργισμένες αντιδράσεις

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη ζητεί συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους πολίτες - Σφοδρές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για το περιστατικό

Μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής σβήστηκαν τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από διαδηλωτές της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης, σύμφωνα με δήλωση της αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνης Μπέη.

Η Ρωξάνη Μπέη τονίζει ότι «συνεργείο της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες»

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας  «δηλώνει κατηγορηματικά» ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη».

Καταληκτικά η Ρωξάνη Μπέη επισημαίνει ότι και η ίδια συμμετείχε στις απεργιακές διαδηλώσεις για την τραγωδία των Τεμπών. «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ρωξάνη Μπέη στο MEGA: Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων τόνισε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωξάνη Μπέη.

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβήσουμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Καταληκτικά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας επισήμανε πως τα συνεργεία «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

Δείτε βίντεο:

Οργισμένες αντιδράσεις στα social media για το σβήσιμο των ονομάτων

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι σβήστηκαν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βολές κατά πάντων.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι το σβήσιμο αποτελεί «ντροπή» και «αίσχος», ενώ, άλλοι, ζητούν να ξανά γραφτούν τα ονόματα ή να αναρτηθεί κάποιο πανό ώστε επανορθωθεί η πράξη που συντελέστηκε χθες το βράδυ.

Δείτε αντιδράσεις χρηστών του X (πρώην Twitter):

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024