Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντάει με μια δημοσκόπηση σε επικριτικά σχόλια του Μπάιντεν

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντάει με μια δημοσκόπηση σε επικριτικά σχόλια του Μπάιντεν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απαντώντας σε επικριτικά σχόλια του Τζο Μπάιντεν, επικαλέστηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 82% των Αμερικανών υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την κυβέρνηση του Ισραήλ, με φόντο τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Ronen Zvulun, επάνω) επικαλέστηκε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο που έχει κηρύξει στη Χαμάς.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ συνεχίσει με αυτήν την «απίστευτα συντηρητική κυβέρνηση» κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

«Εχουμε σημαντική υποστήριξη», λέει ο Νετανιάχου, επικαλούμενος μια δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

«Από την αρχή του πολέμου, ηγούμαι μιας διπλωματικής εκστρατείας με στόχο να εκτραπεί η πίεση για τον πρόωρο τερματισμό του και ταυτόχρονα να εξασφαλίσω υποστήριξη για το Ισραήλ», δήλωσε χθες Τρίτη ο Νετανιάχου.

Επικαλούμενος δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το 82% των Αμερικανών υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, ο Νετανιάχου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του.

«Εχουμε σημαντική υποστήριξη» και αυτό μας δίνει «δύναμη να συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός»

Ο ΟΗΕ, ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χθες Τρίτη για τον «σχεδόν αναπόφευκτο γενικευμένο λιμό» στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά στο βόρειο τμήμα του θυλάκου που πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, όπου, ελλείψει πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια και με τις καλλιέργειες να έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή, επαπειλείται «άμεσα».

«Αν δεν αλλάξει κάτι, επίκειται άμεσα λιμός στη βόρεια Γάζα», τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Καρλ Σκάου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024