Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα τελευταία φεγγάρια»: Η θεατρική επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου μετά από 26 χρόνια

«Τα τελευταία φεγγάρια»: Η θεατρική επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου μετά από 26 χρόνια

Μία παράσταση - ύμνος στη ζωή και τη νιότη.

Η παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια» συνεχίζεται με αλλαγές στο θέατρο Coronet. Ο Στέφανος Κυριακίδης συμπράττει θεατρικά με την Άντζελα Γκερέκου.

Μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Η Γη της Ελιάς», οι δύο ηθοποιοί συναντιούνται ξανά επί σκηνής και μαζί με τον Δημήτρη Λιακόπουλο πρωταγωνιστούν στο πολυβραβευμένο έργο του Φούριο Μπορντόν, με την Ρέινα Εσκενάζυ στο τιμόνι της σκηνοθεσίας.

Η παράσταση ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, στη συγκίνηση και το γέλιο.

Το έργο

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής μέσα σ’ ένα δωμάτιο φτιάχνει την βαλίτσα του για τελευταία φορά. Στους τοίχους κολλημένα αυτοκόλλητα με ήρωες του Ντίσνεϊ. Στο πάτωμα ένα φωτογραφικό άλμπουμ και διάσπαρτα κόμικς. Στο πικ-απ ακούγονται οι μουσικές νότες του Μπαχ. Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του γιου του που τον φιλοξενούσε, την τελευταία του οικογένεια, για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σ’ έναν οίκο ευγηρίας.

Τα «Τελευταία φεγγάρια» ανακηρύχθηκαν θεατρικό κείμενο της χρονιάς στην Ιταλία το 1993.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Συνοδοιπόροι σε αυτό το τελευταίο ταξίδι, το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του, τα κόμικς που αγαπούσε να διαβάζει από μικρός και οι μνήμες. Φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρωνας, άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με την λατρεμένη γυναίκα του που χάθηκε νωρίς.

H επιστροφή της  Άντζελας Γκερέκου μετά από 26 χρόνια

Η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα αυτό που πραγματεύεται η παράσταση που συμμετέχω. Μιλάει για την 3η ηλικία, για τους γονείς μας, τους γηραιότερους ανθρώπους, την ηλικία που κάποιοι άνθρωποι την περνούν με μεγάλη μοναξιά, με φόβο και όταν δεν υπάρχουν οι δυνατές σχέσεις αγάπης με την οικογένεια και τα παιδιά είναι δυσβάστακτο. Τα γηρατειά δεν είναι πρέπον να είναι δυσβάστακτα.

Στην παράσταση, ο ήρωας όταν έρχεται η στιγμή να πάει στο γηροκομείο από δική του πρωτοβουλία, την τελευταία νύχτα καλεί την γυναίκα του, που «έφυγε» σε ηλικία 45 ετών και δεν βίωσε τα γηρατειά. Έρχεται λοιπόν η γυναίκα του, και βλέπεις να ξετυλίγεται μία σχέση που είτε τον «μαλώνει» για την απόφασή του και προσπαθεί να τον αποτρέψει γιατί θεωρεί ότι θα είναι δυσβάστακτο για εκείνον, και ξεδιπλώνεται η ανάγκη του να μιλήσει μαζί της για να πάρει την απόφαση την οριστική. Ο πρωταγωνιστής πήγε τελικά στο γηροκομείο. Θα ταυτιστούν πολλοί άνθρωποι με αυτό, και υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τόσο τους γονείς τους για να τους κρατήσουν κοντά τους», είπε για την παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια».

Πληροφορίες:

Παραστάσεις από 1 – 31 Μαρτίου, Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ.

Θέατρο Coronet: Φρύνης 11, Παγκράτι, 11634 Αθήνα

Τηλ.: 2107012123

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024