Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Ο Γιώργος είχε πάει πέντε λεπτά πριν στο κυλικείο να πάρει νερό και δεν γύρισε»

Τέμπη: «Ο Γιώργος είχε πάει πέντε λεπτά πριν στο κυλικείο να πάρει νερό και δεν γύρισε»

«Στην Εξεταστική δεν φώναξαν μάρτυρες-κλειδιά αλλά άτομα που δεν είχαν σχέση» λέει ο τραγικός πατέρας, καθηγητής Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ, και ζητεί δικαίωση

«Δεν πιστεύουμε ότι το παιδί έχει φύγει» λέει για το εφιαλτικό εκείνο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Λυσίμαχος Παπάζογλου, ο οποίος έχασε τον 22χρονο γιο του που φοιτούσε τότε στο τελευταίο έτος του Φυσικού, στο Αριστοτέλειο.

Χαρακτηρίζει παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή και ζητεί δικαίωση για τα θύματα και απόδοση ευθυνών σε πρόσωπα που ευθύνονται για την τραγωδία, όσο ψηλά κι αν αυτά βρίσκονται.

Η φίλη του που διασώθηκε μας είπε ότι εκτροχιάστηκε το τρένο – «Το τηλέφωνο του γιου μου δεν απαντούσε και μετά νεκρώθηκε»

«Ο πρόεδρος της επιτροπής ήθελε να κλείσει όπως-όπως τη διαδικασία, δεν φώναξαν μάρτυρες-κλειδιά, φώναξαν άτομα που δεν είχαν σχέση, άτομα που είχαν διατελέσει υπουργοί πριν από 20-30 χρόνια, φώναξαν ένα παιδί που ήταν στο τρένο και έσωσε άλλους και δεν είχε να πει τίποτα για την αιτία του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να φύγει. Ο καθένας θα βγάλει το συμπέρασμά του και δεν θα γίνει τίποτα», ανέφερε ο ίδιος.

Για πέντε λεπτά…

Για εκείνη τη μοιραία νύχτα, ο κ. Παπάζογλου ανακαλεί στη μνήμη του τις πρώτες στιγμές μιλώντας στο Voria Podcast: «Δεν είχαμε κοιμηθεί ακόμα και μας πήρε τηλέφωνο φίλος του γιου μου από την Ολλανδία, που τον είχε καλέσει η φίλη του γιου μας η οποία διασώθηκε αλλά δεν ήξερε το τηλέφωνό μας. Ο φίλος του μας είπε ότι έγινε ένα ατύχημα με το τρένο και ότι ψάχνουν τον Γιώργο αλλά το τηλέφωνό του δεν απαντάει».

«Μετά πήραμε το κορίτσι και μας είπε ότι εκτροχιάστηκε το τρένο, η κοπέλα ήταν έξω και ο Γιώργος είχε πάει πέντε λεπτά νωρίτερα στο κυλικείο να πάρει νερό και δεν γύρισε. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε και μετά νεκρώθηκε» λέει.

«Φύγαμε αμέσως για Λάρισα. Στον δρόμο ακούγαμε τις ειδήσεις, που έλεγαν ένας νεκρός, δύο νεκροί, πέντε νεκροί, δέκα νεκροί. Πήραμε την κοπέλα και πήγαμε στη Λάρισα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, εκεί βλέπαμε τα ασθενοφόρα να έρχονται με πτώματα. Μετά μας ανακοίνωσαν τη λίστα με τους τραυματίες. Εκεί δεν ήταν το παιδί. Στις 2 η ώρα μας είπαν δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, αυτοί ήταν. Μετά μας πήγαν σε ένα ξενοδοχείο και περιμέναμε την ταυτοποίηση».

Για τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος ο χρόνος έχει σταματήσει στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Μέχρι σήμερα, ο κ. Παπάζογλου δεν έχει επισκεφτεί το σημείο της σύγκρουσης καθώς κάτι τέτοιο ήταν πέρα από τις δυνάμεις του.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024