Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων - Βαρύ το κλίμα

Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων – Βαρύ το κλίμα

«Δεν υπάρχει γιατρειά, απλά είναι μία πληγή ανοιχτή κάθε μέρα», λέει ο πατέρας 23χρονου που χάθηκε στα Τέμπη.

Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο, που πραγματοποιείται στη Λάρισα,  στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών με αφορμή τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου χάθηκαν 57 ζωές.

Συγγενείς των θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας (εικόνα από larissanet)

Γονείς, φίλοι, και συγγενείς των 57 θυμάτων αλλά και άλλοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς στο σημείο του δυστυχήματος.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ άλλοι ανάβουν ένα κερί στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε η φωνή του ιερέα που διάβαζε τα ονόματα των 57 νεκρών λύγισε πολλές φορές ενώ στο τέλος όλοι οι συγγενείς φώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους «Αθάνατοι» και αμέσως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας 23χρονου

Ο πατέρας του 23χρονου Ντένη, ενός από τα 57 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, που βρέθηκε ανήμερα της «μαύρης» επετείου στο σημείο μηδέν για να τιμήσει τη μνήμη του γιου της και να ζητήσει για ακόμη μια φορά δικαίωση, ραγίζει καρδιές.

«Αυτό μας έχει μείνει, η φωτογραφία», είπε στην κάμερα του MEGA. «Μας τον πήραν. Τα συναισθήματα έχουν χαθεί. Εμείς ζητάμε να δικαστούν όλοι αυτοί που έκαναν το έγκλημα. Και αυτό που έγινε με την ασυλία, χαίρομαι, γιατί όλοι τους θα πάνε εκεί που πρέπει κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει γιατρειά, απλά είναι μία πληγή ανοιχτή κάθε μέρα».

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους»

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν δεν την βρούμε εδώ τη δικαίωση θα τη βρούμε αλλού. Δεν συγχωρείται η δολοφονία των παιδιών μας, μια προδιαγεγραμμένη δολοφονία. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό» είπε με σπασμένη φωνή η μητέρα του 23χρονου.

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. «Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα.

Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

Στις 10:00 το πρωί, οι καμπάνες στις εκκλησίες της Λάρισας χτύπησαν πένθιμα 57 φορές. Τόσες φορές δηλαδή όσες και τα θύματα που άδικα έχασαν τη ζωή τους εκείνο το φρικτό βράδυ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024