Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντίνος Μαυροειδής: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Ντίνος Μαυροειδής: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών - Το έργο του

Πέθανε σήμερα ο μεγάλος σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, σε ηλικία 83 ετών.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Ο Ντίνος Μαυρειδής ήταν μέλος της και ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Μαυροειδής – Το έργο του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου και θεάτρου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερα από 60 ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά έργα και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ. Σκηνοθέτησε αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έγραψε τρία βιβλία με διήγηματα.

Ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2024.

Φιλμογραφία

1967, Ασυμφωνία (μικρού μήκους)
1982, Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας
1983, Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη (έρευνα-μυθοπλασία)
1985, Ιανός (για την τηλεόραση)
1985, Σενάριο
1989, Πατρός Αγνώστου (για την τηλεόραση)
1993, Χωρίς Μακιγιάζ (μεγάλου μήκους για την τηλεόραση)
2003, Μια υπέροχη μέρα

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή.

«Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», γράφει στην αναάρτησή της αποχαιρετώντας τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Οι «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έτοιμοι να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός Κ19 αντιμετωπίζει σήμερα (22/4, 19:00) την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Final-4 του Youth League στην Νιόν της Ελβετίας και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024