Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Ζερβουλάκος: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Γιώργος Ζερβουλάκος: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τον αποχαιρετά...

Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μας από σήμερα, καθώς πέθανε ο Γιώργος Ζερβουλάκος, σε ηλικία 90 ετών.

Ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και παραγωγούς στην Ελλάδα «έφυγε», αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο από ταινίες, ντοκιμαντέρ, παραγωγές και βιβλία.

Όπως επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην ανάρτηση, με την οποία τον αποχαιρετά, «υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα».

Ο Γιώργος Ζερβουλάκος γεννήθηκε το 1933, στο Γεράκι της Λακωνίας. Σκηνοθέτησε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους. Μεταξύ άλλων, την «Συννεφιασμένη Κυριακή», το «Σπίτι της ηδονής», το «Υποβρύχιο Παπανικολής», τη «Λυσιστράτη».

Επίσης έκανε τις παραγωγές στις ταινίες: «Άρης Βελουχιώτης» σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού, «Κόντρα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη, «Ρεμπέτικο», «Oh Babylon» και «Mozart΄s requiem»  σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη. Έκανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία σε περισσότερα από 200 πολιτικά, ιστορικά, κοινωνικά και τουριστικά ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση.

Τα βιβλία «Η βασίλισσα των τζιτζικιών» και «Εν Τριπόλει 1949» φέρουν την υπογραφή του.

Το μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

«Ο Γιώργος Ζερβουλάκος υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα: Σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας. Κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 συνδέθηκε ως σκηνοθέτης με τον λεγόμενο εμπορικό κινηματογράφο. Η «Λυσιστράτη» και το «Υποβρύχιον Παπανικολής» έγιναν επιτυχίες.

Το 1966 στον επίλογο της σκηνοθετικής καριέρας του, η ταινία «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» ήταν ίσως η πιο δημιουργική στιγμή του. Παραγωγικότατος υπήρξε ως σκηνοθέτης και στο ντοκιμαντέρ.

Ο Γιώργος Ζερβουλάκος ως παραγωγός συνεργάστηκε με τον Κώστα Φέρρη, τον Φώτο Λαμπρινό, τον Βαγγέλη Σερντάρη και άλλους δημιουργούς.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στον γιο του Τάκη και στην υπόλοιπη οικογένειά του».

Η κηδεία του θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024