Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας δεν χτύπησε τον Κασσελάκη για να επιστρέψει

Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας δεν χτύπησε τον Κασσελάκη για να επιστρέψει

Για λυπηρά φαινόμενα μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας όσα έγιναν στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έγιναν στο συνέδριο σχολίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε πως «ήθελε να ρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, όχι όμως για να γυρίσει ο ίδιος».

Χαρακτηρίζοντας λυπηρά τα όσα διαδραματίστηκαν στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος, ανέφερε πως δικαιώθηκαν οι 11 που επέλεξαν να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν την Νέα Αριστερά.

«Δεν μπορείς να είσαι σε ένα κόμμα που η Όλγα Γεροβασίλη λέει ‘μένουμε αλλά μην διχάζεις’, φαίνεται ένα κόμμα το οποίο είναι οπαδικό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη. Δεν νομίζω ότι το έκανε, για να γυρίσει ο ίδιος»

«Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing. O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι »θα τα αλλάξει όλα». Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά».

Σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο, σχόλιασε: «Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λεεί ότι »όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε. Εμείς φύγαμε, γιατί βλέπαμε ένα κόμμα υπό εξαέρωση και έναν πρόεδρο να λέει στην Κεντρική Επιτροπή ότι “θα πάω στα μέλη”. Αυτό δεν είναι πολιτική θέση» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, ο βουλευτής, της Νέας Αριστεράς.

«Ούτε η παρέμβαση του Αλέξη βοήθησε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, γιατί πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 18% το 2023. Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη. Δεν νομίζω ότι το έκανε, για να γυρίσει ο ίδιος. Έχει άλλες βλέψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η γραμμή μας είναι υπερ των συμμαχιών»

«Εμείς στη Νέα Αριστερά, ζητάμε από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι στεναχωρημένος να μας ακούσει, να δει ότι θα γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Έχουμε πράγματα να πούμε στην κοινωνία, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών. Για παράδειγμα, για την ακρίβεια λέμε ότι πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», δήλωσε.

«Αν είναι μη κερδοσκοπικά τα πανεπιστήμια γιατί θα βοηθήσουν τον ανταγωνισμό; άρα ή θα είναι ‘μούφα’ μη κερδοσκοπικά, ή θα μας πουν ότι ‘εμείς θέλουμε τους επιχειρηματίες για να βγάλουν κέρδος’»

Ερωτηθείς γιατί διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια εξήγησε: «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν »απαντούν» σε αρκετά ζητήματα, όπως στο ότι έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς των καθηγητών στην Ευρώπη, στο ότι είμαστε οι χειρότεροι στην φοιτητική μέριμνα. Δεν θα γίνει αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια».

Τέλος διερωτήθηκε: «Αν είναι μη κερδοσκοπικά τα πανεπιστήμια γιατί θα βοηθήσουν τον ανταγωνισμό; άρα ή θα είναι ‘μούφα’ μη κερδοσκοπικά, ή θα μας πουν ότι ‘εμείς θέλουμε τους επιχειρηματίες για να βγάλουν κέρδος’ ή θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί θεωρούν ότι τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα φέρουν ανταγωνισμό αφού δεν υπάρχει το στοιχείο του κέρδους;»

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024