Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο φως αδημοσίευτη συνέντευξη του Ναβάλνι - Τι έλεγε για το «διεφθαρμένο» δίκτυο Πούτιν στο Λονδίνο

Στο φως αδημοσίευτη συνέντευξη του Ναβάλνι – Τι έλεγε για το «διεφθαρμένο» δίκτυο Πούτιν στο Λονδίνο

Η συνέντευξη δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και πιστεύεται ότι ήταν μία από τις τελευταίες που θα έδινε ο Ναβάλνι

Στο φως φέρνει το Sky News μία αδημοσίευτη συνέντευξη του Αλεξέι Ναβάλνι, που την έδωσε λίγα χρόνια πριν πεθάνει. Στο πλαίσιο αυτής, ο εκλιπών ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει μύδρους κατά «διεφθαρμένων αξιωματούχων» που ζουν στο Λονδίνο και φέρονται να βοηθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεπλένει βρώμικο χρήμα.

Ακόμη, στην συνέντευξη αυτή, ο Ναβάλνι μιλά για την ελπίδα που τρέφει για ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα του, αλλά και για τους κινδύνους που γνώριζε ότι αναλάμβανε. «Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε και συμπλήρωσε «Ελπίζω ότι αυτά τα 20 χρόνια που ο Πούτιν είναι στην εξουσία να μην είναι πέτρινα. Δεν ήταν γραφτό να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση.»

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και πιστεύεται ότι ήταν μία από τις τελευταίες που θα έδινε ο Ναβάλνι, ενώ ήταν απολύτως υγιής. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους δηλητηριάστηκε, ενώ βρισκόταν σε πτήση επιστροφής στη Μόσχα.

«Η Δύση δεν κάνει απολύτως τίποτα»

Πέρα από τις ελπίδες του για ένα ρωσικό μέλλον ως μέρος της Ευρώπης, η συνέντευξη περιλαμβάνει μερικές αποκαλύψεις για το τρόπο που βοηθά η Βρετανία τη Ρωσία, αλλά και ότι η Δύση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα για να περιορίσει τον Ρώσο πρόεδρο.

Συνεχίζει δε αναρωτώμενος «Γιατί οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να ζουν στο Λονδίνο;», δίνοντας την απάντηση ότι «Αυτοί οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι διαθέτεουν ένα τεράστιο αριθμό δικηγόρων.»

Προσθέτει δε ότι «Αυτοί οι άνθρωποι, φαίνονται πολύ πολιτισμένοι, χαίρεται κανείς να κουβεντιάσει μαζί τους αν καθίσουν δίπλα μας, θα φορούν γραβάτα και θα έχουν ωραίους τρόπους, ενώ την ίδια στιγμή εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πούτιν.»

Σε συνέντευξη που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ ο Ναβάλντι αποκαλύπτει ένα δίκτυο του Πούτιν στην Βρετανία

«Η Ρωσία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα»

Επίσης ο Ναβάλνι προσθέτει: «Η Ρωσία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, όλοι οι άνθρωποι που ζουν εδώ θέλουν να ζουν όπως η Ευρώπη. Ελπίζω λοιπόν ότι σε 10 χρόνια από τώρα, αν μου πάρετε ξανά συνέντευξη, θα είμαι σε θέση να σας πω πώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε το ξέπλυμα χρήματος.»

Η συνέντευξη, που αποκτήθηκε από το Sky News και μεταδόθηκε για πρώτη φορά, γυρίστηκε στο πλαίσιο της μη προβαλλόμενης σειράς ντοκιμαντέρ «After The Fall», σε σκηνοθεσία του Matthew Torne και παραγωγή του Andrew Duncan.

Πώς αντέδρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Μετά από τις αποκαλύψεις αυτές, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας απέτισε φόρο τιμής στη ζωή του Ναβάλνι που αποκάλυψε τη ρωσική διαφθορά. Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε 2.000 άτομα, εταιρείες και ομάδες μόνο στο πλαίσιο του καθεστώτος κυρώσεων για τη Ρωσία.

Έχει στοχεύσει δε άμεσα τις ελίτ που συνδέονται με τον Πούτιν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Πυρήνα Καταπολέμησης της Κλεπτοκρατίας της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος. Η διαφθορά και η κλεπτοκρατία δεν θα είναι ποτέ ευπρόσδεκτες στις ακτές μας.»

Δείτε το βίντεο

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024