Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Ο Στόλτενμπεργκ χαιρετίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: Ο Στόλτενμπεργκ χαιρετίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Με 188 ψήφους υπέρ η ουγγρική Βουλή είπε το «ναι» και πλέον η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Συμμαχία

Το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ξεπεράστηκε σήμερα (26/2), με το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας να δίνει το «πράσινο» φως επικυρώνοντας το πρωτόκολλο.

Με 188 ψήφους υπέρ η ουγγρική Βουλή είπε το «ναι» και πλέον η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Συμμαχία, μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Η Ουγγαρία ήταν μέχρι σήμερα η τελευταία μεταξύ των 31 μελών του ΝΑΤΟ, που δεν είχε εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα.Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας εντός του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, αμέσως μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία ήταν μέχρι σήμερα η τελευταία μεταξύ των 31 μελών του ΝΑΤΟ, που δεν είχε εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.

«Η Σουηδία θα γίνει ο 32ος Σύμμαχος μας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρέτισε την επικύρωση από το ουγγρικό κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «η ένταξη της Σουηδίας θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς και ασφαλέστερους».

«Τώρα που όλοι οι Σύμμαχοι έχουν δώσει την έγκρισή τους, η Σουηδία θα γίνει ο 32ος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Σουηδίας θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς και ασφαλέστερους», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Τα μηνύματα Μακρόν και Σούνακ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την έναρξη ενός συνεδρίου στο Ελιζέ για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συνεχάρη τη Σουηδία για τη σημερινή εξέλιξη.

«Συγχαρητήρια στη χώρα σας», είπε ο Μακρόν, δηλώνοντας χαρούμενος που η Σουηδία και η Φινλανδία «εντάχθηκαν στον οργανισμό μας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, με τη σειρά του χαιρέτισε μια «ιστορική ημέρα» για την Βορειοατλαντική Συμμαχία, γράφοντας στο Χ: «Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο ΝΑΤΟ πολύ σύντομα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024