Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Τι θα πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι

Γαλλία: Τι θα πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι

Στη σκιά των δηλώσεων του Ρόμπερτ Φίτσο η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών για το ουκρανικό ζήτημα. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και πού θα εστιάσει.

Στην κρίσιμη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι λαμβάνει μέρος ο Έλληνας πρωθυπουργός, δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με τον πόλεμο να συνεχίζεται και την Ουκρανία να βρίσκεται σε δυσχερή θέση οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και να λάβουν αποφάσεις για το ουκρανικό ζήτημα.

Πριν την έναρξη της συνόδου οι δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού άναψαν «φωτιές» και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη σύνοδο. Ο Ρόμπερτ Φίτσο ισχυρίστηκε ότι πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση.

Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού η διάσκεψη

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στη διάσκεψη με συγκεκριμένες θέσεις που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πει πως η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να διασφαλιστεί ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα είναι αποτελεσματική

Θα τονίσει πως η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις και θα επισημάνει ότι θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.

Θα μιλήσει για μια πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον και δεν είναι άλλη από τον καλύτερο συντονισμό προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, με δεδομένη την απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ θα επισημάνει πως αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική όπως και η εφαρμογή των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024