Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τις «Magnificent 7» προφητεύει το τέλος τους

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τις «Magnificent 7» προφητεύει το τέλος τους

Η εποχή των Magnificent 7 έχει τελειώσει, λέει ο αναλυτής που εφηύρε τον όρο (Business Insider) - Περνάμε στη νέα των «Magnificent 4»;

Έφτασε στο τέλος της η εποχή των Magnificent Seven; Αυτό υποστηρίζει ο αναλυτής που επινόησε το προσωνύμιο αυτό για να χαρακτηρίσει τις Apple, Meta, Nvidia, Tesla, Amazon και Microsoft, που τον Ιανουάριο αντιπροσώπευαν το 45% των κερδών του S&P 500.

Σε ένα σημείωμα με τίτλο «R.I.P the Magnificent Seven Era», ο Mike O’Rourke, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Jones Trading, δήλωσε ότι η κυριαρχία της ομάδας στο χρηματιστήριο φτάνει στο τέλος της.

Η γέννηση των Magnificent Seven

Πίσω στον Απρίλιο του 2023, όταν ο O’Rourke επινόησε το εν λόγω προσωνύμιο, οι Magnificent Seven προσέφεραν ένα εκπληκτικό 88% των κερδών από έτος σε έτος. Σήμερα, αυτή η λαβή στην αγορά έχει χαλαρώσει. Το 45% των κερδών του S&P 500 που αντιπροσωπεύουν οι επτά αυτές εταιρείες παραμένει ισχυρό, αλλά είναι αισθητά μικρότερο από αυτό που ήταν κάποτε.

Τώρα, με το ράλι της αγοράς να διευρύνεται, και με τις μετοχές εντός της Μεγαλοπρεπούς Επτάδας να ξεκινούν διαφορετικές πορείες (είναι ενδεικτική η περίπτωση των Nvidia και Tesla), γίνεται όλο και πιο εύκολο για τους επενδυτές να διαφοροποιήσουν τα μέλη της ομάδας.

«Αυτή η μεγάλη ανοδική παλίρροια των επτά ονομάτων που σηκώνει όλες τις βάρκες στο χρηματιστήριο, είναι αυτό που βλέπω να τελειώνει», δήλωσε ο O’Rourke. «Δεν βλέπω αυτά τα επτά ονόματα να ανεβαίνουν μαζί».

Σε διαφορετική κατεύθυνση

Πράγματι, οι Μεγαλοπρεπείς Επτά δεν κινούνται πια προς την ίδια κατεύθυνση.

Η Nvidia, για παράδειγμα, έχει απογειωθεί πάνω στον πύραυλο της τεχνητής νοημοσύνης, με τη μετοχή της να πετάει στη στρατόσφαιρα, σημειώνοντας άνοδο 66% μέχρι στιγμής φέτος. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ δημοσίευσε μια εντυπωσιακή έκθεση κερδών αυτή την εβδομάδα, η οποία ανέβασε την τιμή της μετοχής της κατά 16% σε μια ημέρα, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο της κεφαλαιοποίησης της αγοράς που έχει σημειωθεί ποτέ.

Αυτή η άνοδος ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ενός παρόμοιου ρεκόρ από τη Meta, αφού η δική της έκθεση κερδών αύξησε τη μετοχή κατά 20% μέσα σε μία ημέρα.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τύχη της Tesla φέτος. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 22% από τον Ιανουάριο εν μέσω μιας πιο θολής προοπτικής για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακόμα και η Apple έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες από τις αρχές του 2024,με την μετοχή της να καταγράφει πτώση 1,45%.

«[Οι Magnificent Seven] εξακολουθούν να έχουν μεγάλη επιρροή στην αγορά», σημείωσε ο O’Rourke. «Η διαφορά τώρα είναι ότι θα αρχίσουν να αλληλοεξουδετερώνονται ως προς τις επιδόσεις, σε αντίθεση με το να κινούνται όλες προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο παράγοντας «Τεχνητή Νοημοσύνη»

Ένας λόγος για τον οποίο η ομάδα έχει διασκορπιστεί είναι αυτό για το οποίο όλοι μιλούν σήμερα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Εταιρείες όπως η Nvidia και η Meta έχουν εμπλακεί στενά στην κούρσα της ΑΙ, ενώ η Tesla – στον αντίποδα – εξακολουθεί να γίνεται αντιληπτή ως μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία.

Παράλληλα τόσο η Apple όσο και η Tesla παραμένουν εκτεθειμένες στην Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει αρκετούς οικονομικούς πονοκεφάλους.

Στην εποχή των Magnificent Four;

Αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν ότι ο όρος Magnificent Seven θα σταματήσει να χρησιμοποιείται, αλλά ότι ένα… rebranding είναι πιθανό.

Και ίσως στο άμεσο μέλλον δούμε την επτάδα να συρρικνώνεται σε μια… τετράδα, που θα περιλαμβάνει τις Nvidia, Meta, Amazon και Microsoft.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024