Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συνδέει τους CEO των Google, Meta και Microsoft

Τι συνδέει τους CEO των Google, Meta και Microsoft

Η καθημερινή συνήθεια του «αφεντικού» της εταιρείας είναι ο ιστότοπος Techmeme τον οποίο ακολουθούν φανατικά οι CEO των εταιριών τεχνολογίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google ξεκινάει το πρωί διαβάζοντας αυτόν τον εξειδικευμένο ιστότοπο. Το Techmeme, αρέσει επίσης στον Zuck (Meta) και στoν Nadella (Microsoft).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δεν αρχίζει τα πρωινά του διαβάζοντας τη Wall Street Journal πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ. Αντίθετα, ξυπνά και διαβάζει έναν εξειδικευμένο ιστότοπο που αγαπούν τα στελέχη της τεχνολογίας και οι λάτρεις των ειδήσεων.

Το Techmeme είναι ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει συνδέσμους για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις τεχνολογίας που δημοσιεύονται από το Bloomberg, το CNBC, το The Verge και άλλα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας.

Ιδρύθηκε το 2005 από τον Gabe Rivera και έχει ως στόχο να ενημερώνει γρήγορα τους αναγνώστες για τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο μέσω μιας απλής παρουσίασης σύντομων ειδήσεων, χωρίς εντυπωσιακούς τίτλους.

Ενώ το Techmeme είναι η βασική πηγή ειδήσεων του κλάδου στη Silicon Valley εδώ και χρόνια, ο ιστότοπος είναι πολύ λιγότερο γνωστός εκτός τεχνολογίας. Ωστόσο, ο Rivera λέει ότι ο ιστότοπος καταγράφει εκατοντάδες και χιλιάδες επισκέπτες κάθε μήνα.

Το Techmeme είναι το πρώτο ανάγνωσμα για τα στελέχη της τεχνολογίας παντού, επειδή είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε την εμπειρία περίληψης που απαιτούν», δήλωσε ο Rivera στο Business Insider (BI).

«Για παράδειγμα, ταξινομημένοι κατά σειρά σπουδαιότητας, εξαιρετικά λεπτομερείς τίτλοι, παράλληλα με μια πυκνότητα συνδέσμων που παρέχουν πλαίσιο και μια αίσθηση εμβέλειας. Χωρίς τετριμμένα ή “clickbait”. Και φυσικά, όχι αναδυόμενα παράθυρα, βίντεο ή ενοχλητικές διαφημίσεις». Ο Pichai διαβάζει το Techmeme μαζί με άλλα ανώτατα στελέχη της Google, είπε προηγουμένως ο Rivera στο BI.

Αλλά δεν είναι μόνο οι ηγέτες της μηχανής αναζήτησης που απευθύνονται στον ιστότοπο για νέα.

Το επιλέγουν και οι επενδυτές

Ο Mark Zuckerberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, είναι πιστός αναγνώστης του Techmeme, μαζί με στελέχη της Meta όπως ο CTO Andrew Bosworth και ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, είπε ο Rivera στο BI.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella, ο εκτελεστικός πρόεδρος του LinkedIn Jeff Weiner, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του PayPal, David Marcus, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Dick Costolo, διάβασαν επίσης τον ιστότοπο, σύμφωνα με το CNBC.

To Techmeme, ενας «συλλέκτης» τεχνολογικών ειδήσεων είναι επίσης ένα δημοφιλές ανάγνωσμα μεταξύ των επενδυτών.

«Το ελέγχω πολλές φορές την ημέρα», δήλωσε παλαιότερα στο BI ο David Tisch, επενδυτής στις VCs BoxGroup και TechStars. «Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε χάσει κάτι σημαντικό που συνέβη στον κλάδο εκείνη την ημέρα».

Άλλοι ηγέτες επιχειρήσεων τεχνολογίας έχουν τις δικές τους πρωινές ρουτίνες ανάγνωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, λέει ότι ξεκινά τη μέρα του διαβάζοντας εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πελάτες πριν προπονηθεί και ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Ντέιβιντ Έλκ, λέει ότι διαβάζει έναν συνδυασμό ειδήσεων και επιλογών από μια «διαρκώς περιστρεφόμενη στοίβα βιβλίων».

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat, Evan Spiegel, λέει ότι στις 6:30 π.μ. ξεφυλλίζει τις ειδήσεις από τη Wall Street Journal και τους Financial Times.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024